Nu op de radio: Archipel in de ochtend

Ger van de Velde-de Wilde burgemeester Albrandswaard

Commissaris van de Koningin in Zuid-Holland, Jan Franssen, benoemt met ingang van 1 november 2012 mevrouw G.J. (Ger) van de Velde-de Wilde tot waarnemend burgemeester van de gemeente Albrandswaard. Mevrouw Van de Velde-de Wilde is 56 jaar en lid van de VVD. Zij is sinds 2005 burgemeester van Goedereede.

Deze gemeente houdt per 1 januari 2013 op te bestaan, vanwege de herindeling op Goeree-Overflakkee. Gelet op haar benoeming als waarnemend burgemeester van Albrandswaard legt zij het ambt als burgemeester van Goedereede neer. De taken van de burgemeester worden tot aan de fusiedatum waargenomen door de loco-burgemeester.

De burgemeestersvacature in Albrandswaard is ontstaan na het vertrek van burgemeester Bergmann, die op 27 augustus 2012 is benoemd tot burgemeester van de gemeente Middelburg. De commissaris heeft na overleg met de fractievoorzitters van de gemeenteraad in Albrandswaard besloten, om tot aan het aantreden van de kroonbenoemde burgemeester een waarnemer te benoemen. Na een gesprek met mevrouw Van de Velde-de Wilde hebben de fractievoorzitters en de wethouders haar unaniem voorgedragen als waarnemend burgemeester.

De procedure om te komen tot een kroonbenoemde burgemeester wordt dit najaar begonnen. Op maandag 5 november 2012 vindt de profielschetsvergadering plaats. Naar verwachting treedt voor de zomer van 2013 de kroonbenoemde burgemeester aan.

Mevrouw Van de Velde-de Wilde heeft een ruime bestuurlijke ervaring in het openbaar bestuur. Sinds 2005 vervult zij het burgemeestersambt van Goedereede. Van 1997 tot 2004 was zij wethouder en loco-burgemeester van de gemeente Schouwen-Duiveland. Daarvoor was mevrouw Van de Velde-de Wilde van 1990-1997 respectievelijk raadslid, wethouder en loco-burgemeester van de gemeente Brouwershaven.