Nu op de radio: Archipel bij nacht

Geslaagde ontmoeting tussen ouderen en (dans)kunst

In verenigingsgebouw De Schakel in Dirksland werd op vrijdag 26 november 2010 een dansvoorstelling gegeven voor senioren. De bijeenkomst was een van de voorstellingen die verspreid over het gehele eiland worden georganiseerd op initiatief van Kunstgebouw Zuid-Holland en de vier gemeenten op Goeree-Overflakkee.

Vermaak en discussie
Het doel van deze bijeenkomst was om ouderen een kunstuitje aan te bieden en tevens met hen te praten over wensen en belemmeringen op het gebied van kunst en cultuur.

Inspirerende ontmoeting
De genodigden hebben genoten van enkele korte, indrukwekkende balletuitvoeringen van Dansgroep de Stilte. Daarna is met elkaar gesproken over de specifieke wensen op cultureel gebied van senioren in de regio. Men was enthousiast en er gingen zelfs stemmen op voor een senioren dansgroep. Dit naar aanleiding van een filmpje over een Engelse dansgroep met deelnemers van 70 jaar en ouder.

Nieuw initiatief
Na afloop van het danstheater hebben beleidsambtenaren Welzijn van de vier gemeenten, medewerkers van Kunstgebouw Zuid-Holland en de stichting Bejaardenwerk met elkaar gesproken over de mogelijkheid voor het ontwikkelen van nieuw beleid op het gebied van ouderen en cultuur.