Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Gewijzigde vertrektijden openbaar vervoer

Met ingang van 1 juli 2012 geldt er een nieuwe dienstregeling voor de regio Hoeksche Waard/Goeree-Overflakkee. Van 1 juli tot en met 25 augustus geldt de vakantiedienstregeling en vanaf 26 augustus de reguliere dienstregeling. De gewijzigde vertrektijden, evenals een overzicht met de belangrijkste wijzigingen, kunnen reizigers raadplegen via arriva.nl.

De belangrijkste wijzigingen voor Goeree-Overflakkee zijn:
* Op doordeweekse dagen gaat lijn 104 Renesse - Hellevoetsluis met ingang van 26 augustus tussen Renesse en Ouddorp één keer per uur rijden. In de spits tussen 07.00 en 09.00 uur en tussen 15:00 en 18:00 uur, blijft de bus twee keer per uur rijden en ook in de zomervakantie blijft de bus twee keer per uur rijden. De belbusritten 22:33 uur uit Renesse en 23:39 uur uit Hellevoetsluis worden op alle dagen van de week vaste ritten en daarvoor hoeft niet meer te worden gereserveerd.

* Op doordeweekse dagen vervalt op lijn 135 Middelharnis - Ooltgensplaat een aantal vroege ritten en wordt in de vroege middag één keer per uur gereden.

* Op lijn 138 Herkingen - Middelharnis moet op doordeweekse dagen voortaan worden gebeld voor de rit van 06:07 uur uit Herkingen en die van 06:24 uur uit Middelharnis.

* In de ochtendspits zijn ritten van lijn 139 Ouddorp - Rotterdam Zuidplein verschoven, ten gunste van een betere verdeling van vertrekmogelijkheden met Qliner 396 tussen Middelharnis en Rotterdam. Er zijn nu vier reismogelijkheden per uur. In de vroege middag vervalt een enkele rit op lijn 139.

* De GoereeBus ljin 802 Renesse- Middelharnis Haven met cabriobussen rijdt voortaan in de zomervakantie tussen Ouddorp en Renesse. Op dinsdag, woensdag en donderdag rijdt de GoerreeBus naar de Haven van Middelharnis en sluit daar aan op de toeristische veerdienst naar Tiengemeten en Hellevoetsluis.