Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Gezellige drukte op het Pinksterpad

Foto behorende bij Gezellige drukte op het Pinksterpad
Foto behorende bij Gezellige drukte op het Pinksterpad
Foto behorende bij Gezellige drukte op het Pinksterpad

Meer dan 250 bezoekers liepen op Tweede Pinksterdag van Stad aan 't Haringvliet naar Middelharnis. Er waren ook veel mensen van de overkant, zoals dat hier heet, Rotterdam, Hendrik Ido Ambacht, Sliedrecht, en veel mensen uit Zeeland. Het startpunt was de kerk, die voor deze gelegenheid was versierd met vlammenslingers. Her en der hingen er tekstborden met uitleg over de Heilige Geest. Er was ook een doorlopende powerpointpresentatie over het Pinksterverhaal.

Buiten werden duiven losgelaten als startsein om te vertrekken. Volwassenen begonnen meteen de route, kinderen gingen eerst een windmolen knutselen. Ook veel tieners hielpen hierbij. Het weer was perfect. Bij de eerste stop kreeg men een flesje water, gesponsord door Plus Tessemaker, en een appel, gesponsord door Fa. van Es, aangeboden. "Het was erg gezellig." aldus ds. Davy Hoolwerf. "Allerlei mensen ontmoetten elkaar, ook van vorig jaar, en mensen uit ons dorp die dit fantastisch vinden en verder niets met kerk of geloof doen. Ze waren onder de indruk hoeveel jonge vrijwilligers hier aan meehielpen. De borden met gedichten waren mooi verzorgd en gaven gespreksstof voor onderweg."

In Middelharnis werden de wandelaars op een gezellig terras voor de kerk ontvangen. In de kerk klonk muziek; veel mensen zijn daar ook even gaan luisteren en kijken. Alle deelnemers kregen een broodje hamburger aangeboden, die ter plekke werden gebakken. Wie wilde kon nog de kerktoren beklimmen. Half zes vertrok de eerste buslichting terug naar het beginpunt, daarna volgden nog twee busritten.

Een van de deelnemers mailde achteraf:
"In meerdere opzichten heb ik de wandeling van het Pinksterpad als een zegen ervaren; God is er, Hij werkt door zijn Geest in mensen door. Lange tijd heb ik geworsteld met een probleem in de intermenselijke contacten en zonder dat ik mezelf erop heb kunnen voorbereiden heeft God, de Eeuwige, Zijn Naam zij geprezen, mij van een last ontslagen omdat een medechristen mijn mede-lastdrager werd. We hebben verzoening en vergeving verkregen, begrip ook voor elkaar want in het centrum als samenbindende én scheidende factor stond Jezus."