Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Gezocht: Zo veel mogelijk oude trekkers

Op zaterdag 4 september 2010 zal in het centrum van Ouddorp een Boerenlanddag worden gehouden. Deze dag zal wederom geheel in het teken staan van de agrarische sector en voor de 12e editie is de organisatie op zoek naar zo veel mogelijk oude trekkers die tentoongesteld kunnen worden.

Gebleken is namelijk dat de bezoekers van de vorige Boerenlanddagen, het bekijken van oude trekkers en het zich (laten) informeren over deze voertuigen, enorm waarderen. In ruil voor hun komst worden de eigenaren van de oude trekkers getrakteerd op uiteraard een gezellige dag maar bovendien een smakelijk gevulde 'stikzak' en een serie consumptiebonnen.

Naast diverse kramen met agrarische producten zoals aardappelen, sjalotten, kalebassen, bloemen, kaas, fruit, etc. zijn er ook vele andere kramen te zien met artikelen verwant aan de landbouwsector. Gedurende de dag zullen op vaste tijden diverse demonstraties worden gegeven, waaronder een demonstratie dorsen. Tijdens deze demonstratie wordt met een oude dorsmachine getoond hoe het bloemzaad uit de ruiters gedorst wordt.

Rondom de markt, voorzien van een diversiteit aan producten, worden verschillende activiteiten georganiseerd. Zo zijn er excursies waarbij u op een platte wagen langs diverse landerijen wordt gereden en ook langs molen 'de Zwaan'. Daarnaast zullen er naast oude ook hele nieuwe en moderne tractoren aanwezig zijn. Dit jaar voor de 6e  keer, wordt tijdens Boerenlanddag, een Ouddorpse Zomerbloemen-en Sierfruitkeuringswedstrijd georganiseerd. De prachtige inzendingen worden de gehele dag tentoongesteld.

Trekkerbehendigheidswedstrijden op vrijdag 3 september
Op vrijdag 3 september 2010 worden op het erf van 'de Smousenhoek' aan het Smalle Einde, wederom trekker-behendigheidswedstrijden georganiseerd. Aanvang is 19:00 uur en de toegang en deelname is gratis. Dit 'Boerenbal' mag je echt niet missen! Inlichtingen over de evenementen of de trekkertentoonstelling: tel. 0187-681789 (VVV) of info@kopvangoeree.com.