Nu op de radio: De late avond

Gladheidbestrijding in de gemeente Middelharnis

De buitendienst van de Gemeente Middelharnis verzorgt de gladheidbestrijding in de gemeente Middelharnis. In verband met de weersomstandigheden worden er sinds woensdag 16 december 2009 veel strooivoertuigen ingezet. Door de sneeuwval richten de werkzaamheden zich vooral op de hoofdverkeersroutes, busroutes en gevaarlijke kruisingen. De gemeentelijke buitendienst probeert met man en macht de wegen schoon te houden; er is inmiddels al 100 ton zout verstrooid.

De gemeentelijke buitendienst strooit met natzout. Alle strooiers zijn hiervoor uitgerust met een natzout installatie. Natzout heeft direct een dooiende werking. Wegen en fietspaden zijn sneller stroef met natzout. Het zoutgebruik ligt bovendien lager dan bij het strooien met droog-zout, dit is weer een groot voordeel voor het milieu (minder verzilting van de bodem). Het is beter te doseren, het strooit beter uit en het verwaait minder tijdens het strooien dit geeft weer minder belasting voor de flora in de bermen.

Weeromstandigheden
Afhankelijk van de weersomstandigheden geeft natzout ook de mogelijkheid om preventief te strooien. Het zout kan op dit moment echter onvoldoende zijn werking doen vanwege de temperaturen en er zijn mede door de vakantie te weinig verkeersbewegingen.

Gratis zout afhalen
Inwoners van de gemeente Middelharnis kunnen gratis zout afhalen op de gemeentelijke werf, Nieuwepad 12 te Middelharnis. Dit kan op maandag t/m donderdag van 8:00 uur tot 17:00 uur en op vrijdag van 08:00 tot 14:30 uur.

Vragen?
Heeft u vragen m.b.t. het strooien dan kunt u contact opnemen met de gemeentelijke buitendienst op telefoonnummer 0187-471147. Het gladheidbestrijdingsplan van de gemeente middelharnis is te vinden op www.middelharnis.nl