Nu op de radio: Archipel in de ochtend

GO Sport een groot succes

Foto behorende bij GO Sport een groot succes
Foto behorende bij GO Sport een groot succes
Foto behorende bij GO Sport een groot succes

Sportteam GO bestaat uit 5 enthousiaste combinatiefunctionarissen die sinds 1 januari 2012 in de gemeenten Oostflakkee en Middelharnis de kinderen en jongeren enthousiast maken voor bewegingsactiviteiten. Op 16 april 2012 is GO Sport van start gegaan, waarbij er na schooltijd verenigingssporten aangeboden worden. Kinderen konden zich inschrijven en kiezen uit zeven sporten: voetbal, turnen, basketbal, volleybal, tennis, hockey en korfbal. Deze sporten worden gegeven in Middelharnis in de Staver en in Oude-Tonge in de Grutterswei.

Sportteam GO heeft op alle scholen boekjes uitgedeeld over de GO Sport. Elke school in de gemeenten Middelharnis en Oostflakkee heeft een bijdrage geleverd aan het promoten van de GO Sport en het stimuleren om deel te nemen. Een week later werden de inschrijfformulieren opgehaald. De response was erg groot. Toen alle inschrijfformulieren in het kantoor in de Staver op het bureau lagen wisten de combinatiefunctionarissen niet wat ze zagen, wat een gemotiveerde kinderen hier op Goeree Overflakkee. In totaal hebben 370 kinderen zich ingeschreven voor de GO Sport. Door deze overweldigende belangstelling moest het programma uitgebreid worden om geen kinderen teleur te stellen. De 9 geplande lessen per week zijn uitgebreid door een aanbod van 17 lessen per week te creëren. Vooral voor tennis is er veel animo en waren er maar liefst 80 inschrijvingen. Ook voetbal is erg populair waardoor we de lesuren van zaalvoetbal, meisjesvoetbal en minivoetbal moesten verdubbelen.

Door de leden van Sportteam GO wordt er in samenwerking met de verenigingen uit de buurt aan deze kinderen een reeks van 6 gratis lessen gegeven in een specifieke sport. Tijdens deze trainingen leren kinderen op een speelse manier hoe de sporten op de verenigingen beoefend worden. Sportteam GO zal kinderen motiveren voor sporten waar ze goed in zijn, waardoor kinderen naar verenigingen doorstromen. Na de zomervakantie wordt het project GO Sport voortgezet. Verschillende verenigingen hebben al aangegeven een sportreeks te willen verzorgen om kinderen voor hun vereniging enthousiast te maken en op deze manier leden te werven. Sportverenigingen die hier belangstelling voor hebben kunnen dit doorgeven aan Sportteam GO, tel. 0187-483306 of email sportteamgo@hotmail.nl.