Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Goede resultaten bij verkeersexamen Dirksland, Herkingen en Melissant

Op 7 en 9 juni 2016 werd in Dirksland, Herkingen en Melissant het praktisch verkeersexamen voor groep 7 van het basisonderwijs georganiseerd. Het praktisch verkeersexamen werd afgenomen op in totaal vijf basisscholen. In totaal deden er 106 leerlingen mee aan het praktisch verkeersexamen, 30 leerlingen wisten de route foutloos te rijden. Alle leerlingen zijn geslaagd.

Het schriftelijk examen werd, gelijktijdig met de andere basisscholen in Nederland, gehouden op donderdag 7 april 2016. Aan het schriftelijk examen deden eveneens 106 leerlingen mee en gelukkig zijn ook voor het schriftelijk examen alle leerlingen geslaagd. Dit jaar waren er twee leerlingen die zowel het schriftelijk examen als het praktisch examen foutloos wisten te maken. Het zijn Milou den Hartog en Kyla Kot van OBS De Inktvis in Dirksland.

Over het gehele examen gemeten waren er goede resultaten voor Niels Rietveld van OBS De Inktvis en Mathea van Putten, Yvette Wielaard, Cindy Baltzer, Mirthe Vroegindeweij, Lara de Berg en Jela Bouman van CBS Prins Maurits in Dirksland met slechts één fout. Allen ontvingen zij namens Veilig Verkeer Nederland afdeling Dirksland een cadeaubon uit handen van de voorzitter van de afdeling Dirksland, de heer Jan de Vries. Daarnaast ontvingen alle deelnemers een sleutelhanger van Veilig Verkeer Nederland.

Het beste gemiddelde resultaat per groep voor het schriftelijk examen werd gehaald door de 14 leerlingen van SmdB De Regenboog in Melissant met een gemiddelde score van slechts 2,93 fouten voor het theoretisch examen.

De verkeersexamens werden georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland afdeling Dirksland. Aan het praktisch examen werd medewerking verleend door ouders van de leerlingen van de deelnemende scholen en enkele vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland. Allen hartelijk dank voor de medewerking. Zonder hun hulp kan het praktisch examen niet worden georganiseerd.

Voorafgaand aan het praktische gedeelte werden de fietsen gekeurd. Hierbij viel op dat vooral bij crossfietsen de zijreflectie ontbrak. Daarnaast waren bij twee fietsen de remmen niet in orde, ontbrak bij diverse fietsen de achterreflector of de bel. Van de 106 gekeurde fietsen waren er 28 niet in orde. Opgemerkt dient te worden dat alle fietsen van groep 7B van de Prins Mauritsschool in Dirksland perfect in orde waren. Op de ouders wordt een beroep gedaan er voor te zorgen dat de fietsen van de kinderen in goede staat verkeren. Bijna alle punten zijn tegen geringe kosten te verhelpen.