Nu op de radio: Koffie met...

Goedereede herdenkt watersnoodramp 1953

logo gemeente GoedereedeOp 1 februari is het 59 jaar geleden dat de watersnoodramp zich voltrok. Het verwoestende water nam vele levens en richtte enorme schade aan. Ook de gemeente Goedereede werd zwaar getroffen. Op woensdag 1 februari 2012 herdenken zij de ramp met een kranslegging bij het herdenkingsmonument aan de Brielsestraat te Stellendam. De aanvang is om 19:00 uur. Iedereen is welkom om hierbij aanwezig te zijn.

De burgemeester van de gemeente Goedereede, mevrouw G.J. van de Velde-de Wilde houdt een toespraak. Vervolgens zal het college van burgemeester en wethouders een krans bij het monument leggen. Hierna leggen de schoolkinderen bloemen bij het monument. Vervolgens is er gelegenheid voor iedereen om bloemen bij het monument te leggen. Tenslotte wordt er één minuut stilte gehouden en speelt de hoornblazer de taptoe.

Iedereen is uitgenodigd om bij de herdenking aanwezig te zijn. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gemeente Goedereede. Telefoon: 0187-491500 of e-mail: gemeentehuis@goedereede.nl.