Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Goeree-Overflakkee enthousiast over Nationale Klimaatstraatfeest

Met het Nationale Klimaatstraatfeest viert heel Nederland feest voor een beter klimaat. Energiebesparing en het veranderende klimaat staan centraal. De opdracht is eenvoudig: zet je met zoveel mogelijk buren in om zoveel mogelijk energie en geld te besparen. Het nationale Klimaatstraatfeest is een initiatief van het Klimaatbureau in Utrecht.

We doen al heel veel voor het klimaat: we wassen zuiniger, rijden slimmer en isoleren ons huis. We pakken vaker de fiets, zetten de thermostaat een graadje lager en kopen spaarlampen. De komende maanden doen honderden straten daar samen een schepje bovenop. We doen daarmee niet alleen iets goeds voor het klimaat, maar ook voor onze portemonnee.

Honderden straten gaan tussen oktober 2008 en april 2009 aan de slag om energie én geld te besparen. Er zijn verschillende manieren om Klimaatpunten voor de straat te verdienen: door energie te besparen: hoe groter de energiebesparing, hoe meer Klimaatpunten. Maar ook bewustwording wordt beloond, evenals samenwerking. Hoe meer buren met elkaar samenwerken, hoe meer punten!

De gemeenten Dirksland, Goedereede, Middelharnis en Oostflakkee en het ISGO vinden het een goed initiatief en hopen dat heel veel bewoners zich aanmelden. Doordat de gemeenten hun steun aan deze campagne hebben betuigd, ontvangen alle huidige en toekomstige deelnemers op Goeree-Overflakkee 1000 extra punten.

Wilt u ook energie en geld besparen? En heeft u een leuk initiatief? Maak uw buren enthousiast, sla de handen ineen en scoor Klimaatpunten. Vijfhonderd straten met de meeste Klimaatpunten, de beste ideeën en de hoogste energiebesparing winnen een Klimaatstraatfeest op 16 mei 2009.

Op www.klimaatstraatfeest.nl leest u hoe u geld en energie kunt besparen èn kans maakt op een straatfeest.