Goeree-Overflakkee genomineerd voor titel Solar City 2013

De gemeente Goeree-Overflakkee is samen met de gemeenten Leeuwarden en Wageningen genomineerd voor de verkiezing tot Solar City 2013. Tot 13 mei 2013 is het voor een ieder mogelijk om zijn of haar stem uit te brengen op één van de drie gemeenten.

Nederlandse gemeenten die volop zonne-energie toepassen, konden tot 29 maart 2013 door middel van een aanmeldformulier worden voorgedragen voor de titel: Solar City 2013. Een vakjury heeft op basis van zeven criteria uit de aanmeldingen een selectie gemaakt van drie gemeenten die in aanmerkingen komen voor de titel. De drie genomineerde gemeenten zijn Goeree-Overflakkee, Leeuwarden en Wageningen. De uiteindelijke winnaar wordt op 13 mei tijdens het Nationaal zonne-energie debat bekend gemaakt.

Stemmen
Om kans te maken op de titel ‘Solar City 2013' heeft de gemeente Goeree-Overflakkee stemmen nodig. De stemmen worden namelijk opgeteld bij de scores die zijn toegekend door de vakjury. Samen vormen zij de einduitslag van de verkiezing.

Iedereen kan tot 13 mei 2013 zijn of haar stem uitbrengen via www.solardays.nl, onder het kopje SolarCity 2013.

De vakjury bestaat uit vertegenwoordigers van Holland Solar, Agentschap NL, Vereniging Eigen Huis en UNETO-VNI. De vakjury heeft aangegeven dat zij de gemeente Goeree-Overflakkee vindt behoren tot de inzendingen die op veel gebieden een voorbeeld zijn voor vele andere Nederlandse gemeenten.