Nu op de radio: De late avond

Goeree-Overflakkee wil eigen dierenambulance

Goeree-Overflakkee moet een eigen dierenambulance en dierenopvang krijgen. Dat vindt een groep bewoners van het eiland. De Dierenbescherming Rijnmond rijdt nu bij een melding vanuit Spijkenisse, maar komt vaak niet op tijd.

Iemand die een gewond of verwaarloosd dier vindt, kan daarvoor de dierenambulance bellen. Maar de dierenbescherming Rijnmond heeft het zo druk, dat Flakkee vaak wordt "overgeslagen". Voor een extra ambulancepost is geld nodig. Met een handtekeningenactie hopen de actievoerders op geld van de gemeenten op Flakkee. Er zijn inmiddels al ruim 1000 handtekening verzameld.

Faunapark Flakkee denkt dat zij de dupe zijn van het ontbreken van een dierenambulance. Zij vinden met grote regelmaat gewonde dieren voor hun deur.

De gemeenteraad van Middelharnis bespreekt donderdagavond 2 februari 2012 in de raadsvergadering de problemen. Burgemeester Zevenbergen van Middelharnis heeft RTV Rijnmond laten weten dat de gemeente geen klachten heeft ontvangen. Toch gaat hij deze maand nog in gesprek met de dierenambulance.

Bron: RTV Rijnmond