Nu op de radio: Archipel in de ochtend

Goerees Havenconcert was een prachtige avond

Foto

Het Havenconcert beleefde een prachtige avond zaterdag 6 september 2014. Op een speciaal ponton in de haven van Goedereede werd door verschillende artiesten een gevarieerd muziekprogramma op topniveau ten gehore gebracht. De organisator, de Stichting Promotie Kop van Goeree, kan terugkijken op een zeer geslaagd evenement met een grote opkomst. Veel publiek was met klap- en tuinstoelen naar de Goereese haven gekomen.

Deze zevende editie van het Goereese Havenconcert had prachtige artiesten op het programma. Na het voorprogramma, muziek van beiaardier Jan Bezuijen op het carillon van de toren, opende presentator Patrick Polie de avond gevolgd door Koninklijke fanfare Apollo onder leiding van Leo Simons. Popkoor Just4Fun uit Ooltgensplaat liet zeer uiteenlopende nummers horen onder leiding van Bas Slager. 'Stiekem met je gedanst', 'Zij gelooft in mij', 'Pappie loop toch niet zo snel' en 'Country Roads' passeerden onder andere de revue.

Voor het tweede gedeelte van de avond nam de fanfare Apollo opnieuw plaats op het ponton, nu vergezeld door drie solisten. Uit het grote slop verscheen George Willems, een doedelzakspeler, die na een rondje door het publiek zich op het ponton bij Apollo voegde. Hij speelde mee op het nummer 'Gabriel's Oboe'. Zangeres en musicalster Juta Bolsius liet haar schitterende stem horen bij o.a. 'Padam Padam, van Edith Piaf en de nummers 'Big Spender' en 'Skyfall'. Zij maakte enorme indruk.

Trompettist en zanger Bert van Bommel gaf een bijzondere vertolking van 'Stormy Monday'. En zong later samen met Juta Bolsius 'de Jantjes Medley'. Het publiek genoot van de herkenbare nummers. De toegift van het orkest 'Mijn tante kan niet trouwen, omdat ze niet zoenen kan' en 'We'll meet again' werd natuurlijk luidkeels meegezongen. De organisatiecommissie van de Stichting Promotie Kop van Goeree kan terugkijken op een zeer geslaagd evenement, dat mede mogelijk werd gemaakt door diverse sponsors.