Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Golftoernooi met opbrengst voor Robert Kalkman Foundation

Op zaterdag 14 april 2012 organiseert de Ladies' Circle Goeree-Overflakkee, in samenwerking met Golfclub Roxenisse, haar traditionele golftoernooi voor het goede doel op golfbaan Catharinenburg in Melissant. Dit jaar gaan de opbrengsten naar de Robert Kalkman Foundation.

De Robert Kalkman Foundation voert de slogan 'Golf fun for Children with cancer'. Ze helpt kinderen en jongeren, die getroffen zijn door kanker of een andere ernstige ziekte of handicap. Door middel van de bijzondere mogelijkheden, die de golfsport biedt, hoopt de RKF de kwaliteit van hun leven te kunnen verbeteren door meer plezier, ontspanning en afleiding aan te bieden in moeilijke tijden.

Robert Kalkman weet waar hij over praat. Hij stevende als jeugdvoetballer bij Feyenoord, waar hij de jongste contractspeler van Nederland was, af op een mooie internationale profcarrière. Toen kreeg hij het bericht dat hij botkanker had in zijn rechterbeen en nog maar zes maanden had te leven. Door een zeer experimentele operatie werd het aangetaste bot vervangen door een binnenwaartse prothese, die zijn been zou behouden, maar zijn voetbalcarrière was voorbij. Vele operaties volgden. "Je kunt altijd nog gaan golfen" was het advies van zijn behandelend arts. Eenmaal op de golfbaan gingen zijn frustratie en lotsbestemming wijken en begonnen levenslust en doorzettingsvermogen zijn leven te bepalen. Twee jaar lang doorstond hij chemotherapie en bestralingen. Hij wilde elke keer zo snel mogelijk naar de golfbaan om te oefenen en plezier te hebben. Hierdoor vergat hij de hele wereld, en nog belangrijker, zijn ziekte. Zijn levensvreugde werd sterker en sterker. Samen met golf heeft hij het overleefd. Bovendien werd hij PGA Golf Professional.

Zie ook: lc45.ladiescircle.nl