Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Google waardeert FlakkeeNieuws als belangrijkste nieuwssite

Foto

Google, de grootste zoekmachine op internet hanteert een ranking systeem om aan te geven wat volgens Google het belang is van een bepaalde website. Dit systeem heet PageRank. Het systeem loopt van 0 tot 10 waarvan 10 bijna door geen enkele website wordt gehaald, veel websites zitten op een 3 of een 4. De vrijwilligers van FlakkeeNieuws zijn er trots op dat een onafhankelijke partij zoals het grote bedrijf Google al geruime tijd FlakkeeNieuws waardeert als belangrijkste nieuwssite voor Goeree-Overflakkee.

Regionale waardering
Met een PageRank van 5 zit FlakkeeNieuws met haar lokale nieuwssite gelijk aan de PageRank van de regionale nieuwssite Rijnmond. Landelijke nieuwssites zoals Nu.nl en NOS.nl halen een PageRank van 7. Andere nieuwswebsites voor Goeree-Overflakkee zoals IGO.nl en Eilanden-Nieuws.nl halen respectievelijk een pagerank van 3 en 2 (meting op donderdag 14 juni 2012). Via o.a. www.prchecker.info kan de PageRank van een website worden bekeken.

Over FlakkeeNieuws
De nieuwswebsite FlakkeeNieuws.nl is een dienst van Stichting FlakkeeNieuws. De website wordt onderhouden door enthousiaste vrijwilligers die met z'n allen interessant nieuws van en voor Goeree-Overflakkee verzamelen. De formule van FlakkeeNieuws is voornamelijk gericht op kwaliteit en in mindere mate op kwantiteit. De inhoud van de website bestaat uit eigen geschreven journalistieke werken, politieberichten over ongevallen en branden, agendaberichten en aangeleverde algemene persberichten.