Nu op de radio: Archipel bij nacht

GOTour overhandigt cheque aan De Boei

Foto

In het weekend van 3 en 4 juli 2010 organiseerde de Stichting GOTour diverse evenementen in de gemeente Goedereede rond de doorkomst van de Tour de France. GOTour, bestaande uit vier serviceclubs: de Ladies' Circle, de Lions, de Ronde Tafel en de Soroptimisten, werd bij het organiseren van de evenementen geholpen door drie maatschappelijk betrokken ondernemers: 't Wapen van Stellendam, Happy Music en Delta Rent.

De opbrengst van de evenementen was voor twee goede doelen: Stichting Right to Play en Stichting Inloophuis De Boei in Goedereede. De Boei is een ontmoetingscentrum voor mensen met kanker en hun naasten. Op de inloopdagen, elke tweede en vierde dinsdag van de maand, staat het contact met lotgenoten, een luisterend oor en ontspanning door leuke activiteiten centraal.

Dinsdag 26 oktober 2010 was de inloopochtend van De Boei in Café Goeree in Goedereede, wat drukker dan gebruikelijk. Ook leden van GOTour, de betrokken ondernemers en anderen belangstellenden waren naar Café Goeree gekomen -dat al jaren twee maal per maand door de familie Lokker belangeloos ter beschikking wordt gesteld- om de opbrengsten van de evenementen te onthullen en de cheque te overhandigen. Ria Lagendijk, bestuurslid en vicevoorzitter van de Boei, opende de ochtend en gaf nogmaals aan dat het enorm werd gewaardeerd dat De Boei was aangewezen als één van de goede doelen voor de opbrengsten van de GOTour-evenementen. Ze prees bovendien het enthousiasme en de inzet van de leden van GOTour. GOTour secretaris Ariane van de Berg, vulde daarop aan dat de samenwerking tussen de verschillende serviceclubs en de ondernemers niet alleen heel soepel is verlopen, maar ook heel gezellig was. Ze wilde ook nog even benadrukken dat er veel credits moeten gaan naar de Ronde Tafel. Zij waren immers de initiatiefnemer van het hele project.

GOTour kan terugkijken op leuke en goed bezochte evenementen zoals de feestavond in Stellendam met het optreden van Jan Smit, maar ook de activiteiten op het festivalterrein nabij de haven van Ouddorp. Het mooie weer en de vertraging van het peloton heeft de organisatie goed geholpen. GOTour Penningmeester Ite Kranse kon De Boei daarop een cheque aanbieden van 7000 euro.

Ria Lagendijk nam met veel plezier de cheque in ontvangst: 'De Boei wil ervoor zorgen dat gasten laagdrempelig en vrijwel kosteloos het inloophuis kunnen bezoeken en aan de aangeboden activiteiten kunnen deelnemen. Daarnaast willen wij onze gasten verzekeren van een stabiel inloophuis. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst. Hier zijn kosten aan verbonden en daar is dus geld voor nodig. Naast een kleine subsidie zijn wij daarom afhankelijk van sponsoren en particuliere donaties. Wij zijn hier echt heel erg blij mee!'

Naar het andere goede doel, de Stichting Right To Play, zal 2000 euro worden overgemaakt. De Stichting GOTour zal hierna worden opgeheven.