Nu op de radio: Archipel bij nacht

Griend twee maal in actie voor kajuitjachten

logoknrmReddingboot de Griend van KNRM station Ouddorp heeft twee keer achter elkaar hulp moeten verlenen aan kajuitjachten. De eerste melding kwam woensdag 9 juli 2008 om 12:25 uur. De Griend moest voor een Medische Evacuatie (medevac) naar het Grevelingenmeer in de buurt van Brouwershaven. Een opvarende van het kajuitjacht Tiki was door een sleeptros gewond geraakt aan zijn arm toen hij met zijn jacht een ander jacht lostrok.

Hierna kwam de Tiki zelf vast te zitten. Met de Griend werd het jacht losgetrokken en begeleid naar de haven van Brouwershaven. De gewonde opvarende kon op eigen gelegenheid naar de dokter voor verdere medische hulp. 

De tweede melding was op donderdag 10 juli 2008 om 13:30 uur. De reddingboot moest toen naar de Grevelingen ter hoogte van SP32 waar het kajuitjacht Sagitta, van 7,85 meter lengte met twee personen aan boord, was vastgelopen. De opvarenden vertelden dat ze tijdens het proberen los te komen hun buitenboordmotor hadden verspeeld. Deze hadden ze gelukkig wel weer aan boord kunnen krijgen. Het jacht werd door de Griend losgetrokken en naar Ouddorp gesleept. Daar was de regiomonteur van de KNRM aanwezig die de motor weer aan de praat wist te krijgen.