Nu op de radio: Archipel in de ochtend

Groen licht voor nieuwbouw de Vliedberg

In augustus 2011 verleende de gemeente Goedereede de benodigde vergunningen voor de nieuwbouw van de Vliedberg. Cura Mare wil het huidige zorgcomplex de Vliedberg in Ouddorp vervangen door nieuwbouw die voldoet aan de eisen van deze tijd.

Zorgaanbieder Cura Mare ontwikkelde een plan voor de vervanging van het huidige zorgcomplex de Vliedberg aan het Hogepad te Ouddorp. Dit zorgcentrum voldoet niet meer aan de hedendaagse eisen. De gehele ontwikkeling maakt deel uit van een nieuw bestemmingsplan.

Op 4 juli 2011 liep de termijn af waarbinnen belanghebbenden beroep konden aantekenen tegen het vastgestelde bestemmingsplan. Er werd geen beroep aangetekend.

Vanaf 5 juli was het bestemmingsplan onherroepelijk. De gemeente Goedereede heeft hierop de benodigde vergunningen verleend. De gemeente verleende een omgevingsvergunning ten behoeve van de bouw van het nieuwe zorgcomplex. Daarnaast verleende zij een omgevingsvergunning voor tijdelijke units. Deze units dienen als onderkomen tijdens de bouw voor enkele bewoners uit de te slopen aanleunwoningen. Deze sloopvergunning wordt op korte termijn verleend.

De huidige bebouwing van het zorgcomplex maakt in fasen plaats voor de nieuwbouw. De eerste fase van de bouw van het nieuwe zorgcomplex start medio oktober 2011; de oplevering is in september 2013.

Meer informatie over het bouwproject is te krijgen bij de heer Motshagen van de gemeente Goedereede. Hij is telefonisch bereikbaar op nummer 0187-491500, of per e-mail: imotshagen@goedereede.nl.