Nu op de radio: Archipel in de ochtend

Grondbeleid centraal tijdens presentatieavond Oostflakkee

Op donderdag 2 oktober 2008 wordt de gemeenteraad geïnformeerd over de effecten van de nieuwe Wet op de ruimtelijke ordening voor de gemeente Oostflakkee. In de raadzaal in Oude-Tonge krijgt de gemeenteraad een presentatie over dit thema. In een vergadering op een later tijdstip moet de gemeenteraad een besluit nemen over het te voeren grondbeleid en grondpolitiek.

Per 1 juli 2008 is de nieuwe Wet ruimtelijke ordening (Wro) in werking getreden. De belangrijkste wijzigingen hierin zijn die op het gebied van ruimtelijke ordening en grondexploitatie. Deze wet heeft gevolgen voor de gemeente op verschillende gebieden. Zo wijzigen onder meer de bevoegdheden tussen de verschillende overheden, de verantwoordelijkheden op het gebied van ruimtelijke plannen en krijgt de gemeente meer sturing op het gebied van gebiedsontwikkeling.

Over deze gevolgen voor de gemeente wordt de gemeenteraad geïnformeerd door het bureau VD2 Advies B.V.. Later op de avond krijgt de gemeenteraad de gelegenheid om vragen te stellen.

U bent van harte uitgenodigd om deze avond bij te wonen. De raadzaal aan de Eisenhowerlaan gaat open om 19:00 uur en de vergadering begint om 19:30 uur.