Nu op de radio: Lekker Weekend!

Groot succes maatschappelijke stage

Foto

Leerlingen van CSG Prins Maurits te Middelharnis werden enthousiast voor de maatschappelijke stage in het kader van jong ontmoet oud en organiseerden een sms-cursus voor ouderen in samenwerking met Stichting Companen ouderenwerk. Dinsdag 15 februari 2011 was er een feestelijke afsluiting.

Vijf havo3/vmbo3-leerlingen van bovengenoemde scholengemeenschap reageerden op de oproep van Stichting Companen ouderenwerk Middelharnis. Gevraagd werd een sms-cursus voor ouderen te organiseren. Enthousiast gingen zij aan de slag, aangestuurd door mevr. Vermeulen en mevr. Kieviet van Stichting Companen. Er werd geadverteerd in de streekpers door mevr Vermeulen en door de leerlingen werd er geflyerd, met als resultaat dat er gestart kon worden met twee groepen ouderen. Er werden zelfs belangstellenden op de wachtlijst geplaatst.

Stichting Companen faciliteerde door hun gebouw in de Doetinchemsestraat beschikbaar te stellen en een kopje koffie aan te bieden. In vier lessen werd aan de deelnemers de werking van de mobiele telefoon uitgelegd, waarbij de nadruk werd gelegd op het sms'en. Tijdens de 4e bijeenkomst werd een examen afgenomen en kregen de geslaagden een certificaat uitgereikt. De cursus eindigde met een feestelijke afsluiting.

Dit is een mooi voorbeeld hoe leerlingen leren met ouderen om te gaan en ouderen beter leren kennen. Ook zien zij hoe je met een kleine daad, ergens in de buurt, veel voor een oudere kan betekenen.
Niet alleen de leerlingen waren blij met deze stageklus, ook de ouderen vonden het fijn deze cursus te kunnen volgen, zij waren dan ook heel tevreden en vol lof over de leerlingen.