Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Grote belangstelling lijsttrekkersdebat Oostflakkee

In week 8-2010 vond in een volle Grutterswei het lijsttrekkersdebat van de gemeente Oostflakkee plaats. De lijsttrekkers van de politieke partijen gingen met elkaar in debat over onderwerpen als recreatie en toerisme, bezuinigingen, woningbouw, recreatiewoningen en glastuinbouw. Ook het publiek had een actieve bijdrage aan het debat, door actuele vraagstukken voor te leggen aan de lijsttrekkers.

Als start van de avond stelden de lijsttrekkers zichzelf voor aan de aanwezigen en vertelden zij wat de speerpunten van hun partijen zijn voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Vervolgens startte het debat dat werd geleid door oud-burgemeester Sinke. Door middel van vragen vanuit het publiek vertelden de lijsttrekkers hun standpunten en gingen zij met elkaar in gesprek. Na de pauze kregen de lijsttrekkers stellingen voorgelegd waarop een ieder kon reageren. Onderwerpen als bezuinigingen in relatie tot de economische crisis en mogelijke herindeling werden uitvoerig besproken. Ter afsluiting van het debat konden de lijsttrekkers aangeven of hun partij bereid was deel te nemen aan het college van burgemeester en wethouders en of zij een wethouder beschikbaar hadden. Beide vragen werden door alle lijsttrekkers bevestigend beantwoord.

Gedurende de middag en avond was de Grutterswei ingericht als verkiezingsmarkt. Iedere lokale politieke partij had een kraam waar inwoners uit de gemeente in gesprek konden met de leden. De markt ging door tot na het debat en was een ware aanvulling op de avond.

Debat gemist?
Het lijsttrekkersdebat is terug te luisteren op de website www.oostflakkee.nl onder het kopje 'Audioverslagen' oostflakkee.raadsinformatie.nl