Nu op de radio: Koffie met...

Grote opkomst op bewonersavond in Den Bommel

In de vierde week van oktober 2013 organiseerde de dorpsraad van Den Bommel in verenigingsgebouw de Bommelstee een bewonersavond. Iedereen was uitgenodigd en van harte welkom. "De opkomst was geweldig", aldus voorzitter Han van Dijk. Hij sprak zijn blijdschap uit: "De inwoners geven hiermee aan belang te hebben bij de gang van zaken in Den Bommel".

Een bijzonder woord van welkom was er voor de kernwethouder Gerrit de Jong, Alize Mulder, beleidsadviseur en Lilian Kreemer, medewerker Kern- en buurtgericht werken van de gemeente Goeree-Overflakkee.

Het belang van een bewonersavond
De voorzitter van de dorpsraad gaf in zijn openingswoord aan waarom een bewonersavond zo belangrijk is voor de inwoners van Den Bommel. "Zo kunnen we de zaken die wij belangrijk vinden in onze kern onder de aandacht brengen van de gemeente. Samen kunnen we dingen voor elkaar krijgen."

Samenwerken
De gemeente krijgt steeds meer uitvoerende taken. Die veranderingen hebben gevolgen voor de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) en de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). "Door met verschillende mensen en partijen samen te werken en zo nodig met hulp van familie, kennissen en buren, kan de zorg betaalbaar blijven", aldus Gerrit de Jong.

Vragen uit de dorpsraad
Lilian Kreemer ging in op eerder gestelde vragen van de dorpsraad. Deze vragen gingen over eenrichtingsverkeer in de Voorstraat, de elektriciteitsaansluiting op het Kadeplein en de werkzaamheden op de begraafplaats. Lilian lichtte de laatste stand van zaken toe. Daarna was het woord aan Alize Mulder. Zij gaf op een spontane manier uitleg over de gesprekken die plaatsvinden met provincie en gemeente over het strandje. "We proberen ervoor te zorgen dat jong en oud hier volgend jaar weer kunnen zwemmen. Maar om dit te bereiken moeten ook de inwoners van Den Bommel de handen uit de mouwen steken om het betaalbaar te houden", aldus Alize Mulder.

Diverse onderwerpen
Ook andere onderwerpen, zoals woningbouw en de verpaupering in het dorp kwamen aan bod. De voorzitter Han van Dijk lichtte toe wat de dorpsraad allemaal doet. Ook de leefbaarheid in het dorp kwam aan de orde. De voorzitter benadrukte dat de dorpsraad het niet alleen aan kan: "We moeten er met zijn allen aan werken om ons dorp leefbaar te houden."

Buurtpreventieteam Den Bommel
Jan van Zanten van het buurtpreventieteam Den Bommel gaf in een duidelijk betoog uitleg over wat de leden van de buurtpreventie zien op hun rondgang door het dorp. Hij deed een dringende oproep aan de bevolking om met zorg om te gaan met hun bezittingen om zo diefstal te voorkomen.

Ville de Fleurs
Mevrouw Lia de Bakker van de dorpsraad gaf een toelichting over de bloemenactie Ville de Fleurs die de afgelopen maanden plaatsvond. Het doel van de bloemenactie was om van Den bommel een bloemendorp te maken en om ook de leefbaarheid en het plezierig wonen in het dorp te bevorderen. Aan de actie was een wedstrijd verbonden. Wethouder Gerrit de Jong deelde samen met Alize Mulder de prijzen uit aan de tien gelukkige winnaars. Ook overhandigden zij de wisseltrofee aan de familie van Hassent. Iedereen had ontzettend zijn best gedaan zo bleek uit de prachtige presentatie en foto's van alle inzendingen. De wethouder prees de opzet van de bloemenactie Ville de Fleurs in Den Bommel. Volgens hem werkt deze actie mee aan de leefbaarheid in het dorp.

"De dorpsraad van Den Bommel kijkt terug op een bijzonder geslaagde avond en is dan ook zeer tevreden", aldus Han van Dijk.