Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Haal uw container van de straat tijdens de jaarwisseling

Tijdens de afgelopen jaarwisselingen is gebleken dat veel inwoners en bedrijven de minicontainers en bedrijfsafvalcontainers op de straat laten staan. Deze containers kunnen dan gebruikt worden voor vreugdevuren.

Elk jaar worden de gemeenten hierdoor geconfronteerd met een flinke schadepost van verbrandde mini- en bedrijfsafvalcontainers en opruimkosten van de vreugdevuren. Deze kosten worden door de gemeenten doorberekend aan alle inwoners via de gemeentelijke heffingen.

De vier gemeentebesturen roepen daarom alle inwoners op om van woensdag 30 december 2009 vanaf 18:00 uur tot maandag 4 januari 2010, 07:00 uur, geen minicontainers en/of bedrijfscontainers onnodig aan de straat te laten staan.

In enkele woonkernen worden binnen deze periode de groene restafval containers geleegd. Wij vragen deze bewoners, na de lediging, hun minicontainer zo snel mogelijk van de straat te halen.

In de Afvalstoffenverordening en de Algemene Plaatselijke Verordening van uw gemeente is opgenomen dat deze afvalcontainers niet permanent op de openbare weg geplaatst mogen worden. Tijdens de genoemde periode kan handhavend worden opgetreden tegen overtredingen van deze regels.

Voor bedrijven die geen mogelijkheid hebben hun bedrijfscontainer op eigen terrein te plaatsen, bestaat de mogelijkheid om de container in overleg met de afdeling openbare werken tijdelijk op de gemeentewerkplaats te plaatsen.

Hiervoor kunt u vóór 23 december 2009 contact opnemen met:
gemeente Dirksland de heer J. Groenendijk 0187-608087
gemeente Goedereede de heer A. van Waarde 0187-497789
gemeente Middelharnis de heer L. Bestman 0187-471147
gemeente Oostflakkee de heer L. Breeman 0187-647100

Bij voorbaat hartelijk dank voor uw medewerking namens de gemeentebesturen van de vier gemeenten op Goeree-Overflakkee.