Nu op de radio: Archipel in de ochtend

Haal uw container van de straat tijdens de jaarwisseling

logoisgoTijdens de afgelopen jaarwisselingen is gebleken dat veel inwoners en bedrijven de minicontainers en bedrijfsafvalcontainers op straat laten staan. Deze containers kunnen dan gebruikt worden voor vreugdevuren.

Elk jaar worden de gemeenten hierdoor geconfronteerd met een flinke schadepost voor het vervangen van de containers en de opruimkosten van de vreugdevuren. Deze kosten worden door de gemeenten doorberekend aan alle inwoners via de gemeentelijke heffingen.

De vier gemeentebesturen roepen daarom alle inwoners op om van vrijdag 30 december 2011 vanaf 18:00 uur tot maandag 2 januari 2012 om 07:00 uur, geen minicontainers en/of bedrijfscontainers onnodig aan de straat te laten staan.

In enkele woonkernen worden binnen deze periode de groene containers met restafval geleegd. De gemeenten vragen de bewoners, na de lediging, hun minicontainer zo snel mogelijk van de straat te halen.

Voor bedrijven die geen mogelijkheid hebben hun bedrijfscontainer op eigen terrein te plaatsen, bestaat de mogelijkheid om de container in overleg met de afdeling openbare werken tijdelijk op de gemeentewerkplaats te stallen.

Hiervoor kunt u vóór 22 december 2011 contact opnemen met:

gemeente Dirksland de heer C. Adriaanse (0187) 60 80 87
gemeente Goedereede de heer A. van Waarde (0187) 49 77 89
gemeente Middelharnis de heer L. Bestman (0187) 47 56 86
gemeente Oostflakkee de heer L. Breeman (0187) 64 71 00

Het ISGO en de gemeentebesturen van de vier gemeenten op Goeree-Overflakkee willen u bij voorbaat hartelijk bedanken voor uw medewerking.