Nu op de radio: Archipel Love Songs

Handen uit de mouwen voor ADHD Zorg- en Logeerboerderij

In het kader van de Lilly Global Day of Service heeft Lilly Nederland er in 2010 voor gekozen de handen uit de mouwen te steken voor de ADHD zorgboerderij in het Zeeuwse Ouwerkerk.

Ruim 75 Lilly medewerkers hielpen vrijdag 8 oktober 2010 mee om werkzaamheden te verrichten die nodig zijn om kinderen met ADHD een fantastisch verblijf te bezorgen. In diverse ploegen werd er ondermeer gewerkt aan de bouw van een skelterbaan en divers algemeen onderhoud.

De boerderij is een initiatief van de stichting Ojee-ADHD. Deze stichting is in 2004 opgericht door Astrid de Ruiter - van Kleeff, Moeder van drie kinderen met ADHD. Astrid licht toe: "Kinderen met ADHD kunen hier weekends en vakanties doorbrengen en hebben met leeftijdsgenootjes grote pret met alle activiteiten die worden georganiseerd. Tegelijkertijd kunnen hun families thuis even ontspannen en zich weer opladen voor de reguliere zorg en opvoeding." 

Andrew Oxtoby Managing Director Lilly Nederland:
"Graag willen we met deze dag een positieve bijdrage leveren aan deze waardevolle vorm van zorg voor patiënten met ADHD en hun ouders en familie. Voor Lilly gaat verantwoordelijkheid verder dan het ontwikkelen van innovatieve geneesmiddelen en deze beschikbaar maken voor patiënten. Als Lilly Nederland willen wij een bijdrage leveren aan een betere en gezondere samenleving en oog hebben voor sociale rechtvaardigheid en het milieu. Dit brengen we tot uiting door klein- en grootschalige maatschappelijke projecten te ondersteunen en te initiëren."

De Lilly Global Day of Service is een corporate initiatief met als doel Lilly medewerkers over de hele wereld te verenigen en zo een bijdrage te leveren aan projecten die belangrijk zijn voor de samenleving. Het is een onderdeel van het Lilly "Hands and Hearts programma" dat werd gelanceerd in 2007. Vorig jaar deden meer dan 20.000 Lilly werknemers uit meer dan 50 landen mee aan de Lilly Global Day of Service.