Nu op de radio: Weekendmix

Handhaving Galathese haven gaat voort

Op donderdag 3 november 2011 maakte Hoondert B.V. uit 's Heerenhoek in opdracht van de gemeente Oostflakkee een start met het verwijderen van een woonboot uit de Galathese haven bij Ooltgensplaat. Het is een onderdeel van een grote handhavingsactie die tot doel heeft de hele haven leeg te halen, zodat er een begin gemaakt kan worden met de ontwikkeling van de haven tot een recreatief-toeristisch aantrekkelijk gebied.

Donderdag 3 november 2011 is de woonboot ontmanteld en op vrijdag 4 november 2011 is het casco uit de haven gehaald.

Jarenlang lagen er boten illegaal in de Galathese haven. De gemeente heeft plannen met de haven en heeft contact gezocht met de eigenaren om ervoor te zorgen dat de haven leeg komt. Al eerder zijn er vijf eigenaren van boten aangeschreven. Zij hebben de boten zelf verwijderd. De eigenaren van de boten die er nu nog liggen zijn inmiddels ook aangeschreven, maar zij hebben nog geen uitvoering gegeven aan deze aanschrijving. Ook is de gemeente in gesprek met een lokale ondernemer, die eigenaar is van twee pontons die al jaren in de haven liggen. Het streven is om de haven medio 2012 leeg te hebben.

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de herbouw van de horecagelegenheid aan de haven. De verwachting is dat deze voor de zomer van 2012 open is.