Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Handhaving inrijverbod Zuiddijk Oude-Tonge

Op de Zuiddijk in Oude-Tonge geldt een inrijverbod voor motorvoertuigen, met uitzondering van gebruikers/bezoekers van de woningen op de Zuiddijk en motorvoertuigen zonder kenteken. De gemeente heeft geconstateerd dat de dijk steeds vaker wordt gebruikt door plaatselijk en recreatieverkeer.

 Vooral het harde rijden op de dijk levert veel overlast op voor de bewoners van de Zuiddijk en wordt als (verkeers)onveilig ervaren. In verband hiermee zal de politie in de zomer 2009, naast de periodieke snelheidscontroles, controleren of automobilisten gerechtigd zijn om van de dijk gebruik te maken.

Door de politie is in het verleden al verschillende keren snelheidscontroles op de dijk uitgevoerd. Uit de praktijk is gebleken dat dit slechts een tijdelijk effect heeft gehad. Na enige tijd rijden de automobilisten op de Zuiddijk weer even hard als van te voren. Hiermee komt ook de overlast voor de bewoners weer naar voren. In verband hiermee is besloten om binnenkort ook te controleren of automobilisten het recht hebben om van de dijk gebruik te maken. Met andere woorden of zij het destijds ingestelde inrijverbod niet overtreden. Wordt geconstateerd dat zij het verbod overtreden, dan zal zondermeer een boete hierop volgen. 

Overigens zijn de gemeente en de politie van mening dat andere wegen naar de dorpskern Oude-Tonge een betere toegankelijkheid hebben dan de betrekkelijk smalle Zuiddijk. Als u niet de bestemming ‘Zuiddijk' heeft, maakt u dan gebruik van de andere wegen naar het dorp. Op deze wijze kan een boete worden voorkomen!