Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Handhaving omgevingsvergunning Goedereede

logo gemeente GoedereedeNaast het bestuursrecht gebruikt de gemeente Goedereede sinds kort ook het strafrecht. De gemeente gebruikt het strafrecht om de naleving van de voorschriften van de omgevingsvergunning te handhaven. Bij strafrechtelijk optreden maakt de gemeente een proces-verbaal op, waarna de rechter de strafmaat bepaalt. Een opzettelijke overtreding valt onder de Wet op de economische delicten (WED) en is dus een misdrijf.

Sinds 1 oktober 2010 is de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) van kracht. Dit houdt in dat een omgevingsvergunning verplicht is voor bijvoorbeeld (ver)bouwen, slopen, het aanleggen of verleggen van wegen en het kappen van bomen.

Naast het bestuursrecht gebruikt de gemeente Goedereede sinds kort ook het strafrecht. De gemeente gebruikt het strafrecht om de naleving van de voorschriften van de omgevingsvergunning te handhaven. Bij strafrechtelijk optreden maakt de gemeente een proces-verbaal op, waarna de rechter de strafmaat bepaalt. Een opzettelijke overtreding valt onder de Wet op de economische delicten (WED) en is dus een misdrijf. Strafrechtelijk optreden vindt plaats als inwoners opzettelijk geen omgevingsvergunning aanvragen. De gemeente gebruikt het strafrecht ook als inwoners in afwijking van de verleende vergunningsvoorschriften handelen.

Meer informatie over de omgevingsvergunning vindt u op de website van de gemeente Goedereede; www.goedereede.nl. Ook kunt u informatie krijgen bij de heer Steenhoek van de gemeente Goedereede. Hij telefonisch bereikbaar op nummer 0187-491500, of per e-mail; rsteenhoek@goedereede.nl.