Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Haven enkele uren afgesloten vanwege olie

logo_goeree-overflakkeeVrijdag 5 februari 2016 zijn er bij de gemeente en DCMR enkele meldingen binnengekomen over een brandstofgeur rondom de haven in Stad aan 't Haringvliet. De gemeente, het waterschap en DCMR zijn ter plaatse geweest en hebben geconstateerd dat de oorzaak olie in het water is. Na onderzoek is gebleken dat de olie in het water geen gevaar voor de gezondheid oplevert.

Besloten is een olieboom (een soort drijver met olie absorberend materiaal) in het water te leggen, die de olie absorbeert. De olie wordt hierdoor niet meer verder verspreid. Daarnaast wordt door een vacuumwagen de olie uit het water gezogen, waarna de olieboom weer uit het water verwijderd kan worden. De verwachting is dat dit enkele uren zal duren en dat vrijdagavond de olie uit het water verwijderd is. Ter plaatse is een klein gedeelte van het water afgezet, de haven is wel gewoon bereikbaar.

Mocht u naar aanleiding hiervan nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met het Waterschapsloket via telefoonnummer 0900-200 50 05 of met de gemeente via het calamiteitennummer (0187) 47 53 35 of via e-mail: info@goeree-overflakkee.nl.