Nu op de radio: Archipel bij nacht

Heinenoordtunnel dicht

Op vrijdagavond 17 april 2009 na 21:00 uur dienen reizigers richting Rotterdam rekening te houden met extra reistijd. In verband met een oefening in de Heinenoordtunnel wordt er geen verkeer toegelaten richting Rotterdam. Na middernacht is de tunnel ook afgesloten voor verkeer richting de Hoeksche Waard.

Info voor busreizigers:
Richting Rotterdam
Na 21:00 uur eindigen de buslijnen vanaf Hoeksche Waard en Goeree-Overflakkee op Busstation Heinenoord. Reizigers kunnen vanaf het Busstation overstappen op een pendeldienst naar Rotterdam Zuidplein, die omrijdt via de Kiltunnel. Reizigers moeten rekening houden met extra reistijd van 45 minuten tot een uur.

Richting Heinenoord
Vanaf Rotterdam Zuidplein rijdt de pendeldienst tot 24:00 uur de normale route richting Busstation Heinenoord, waar reizigers kunnen overstappen op de reguliere lijndienst. Na middernacht rijdt de pendeldienst om via de Kiltunnel. Reizigers vanuit Rotterdam naar Heinenoord moeten dan rekening houden met een extra reistijd van 45 minuten tot een uur.

Waarom
In het kader van de wettelijke verplichtingen moeten de Veiligheidsregio's en Rijkswaterstaat regelmatig multidisciplinair in tunnels oefenen. Voor het jaar 2009 staat de Heinenoordtunnel op het programma. Aan de oefening doen de Veiligheidregio's Rotterdam-Rijnmond en Zuid-Holland Zuid en Rijkswaterstaat mee. Voor deze oefening dient de Heinenoordtunnel in de richting van Rotterdam voor alle verkeer te worden afgesloten.