Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Herdenking gevallenen

Op woensdag 14 september 2011 herdenkt de gemeente Goedereede de gevallenen in voormalig Nederlands-Indië en Nieuw-Guinea. De herdenking vindt jaarlijks plaats bij het gedenkteken op de begraafplaats van Goedereede.

Tijdens de gevechten in Nederlands-Indië en Nieuw-Guinea kwamen meer dan 6.200 Nederlandse soldaten om het leven. Drie daarvan kwamen uit de gemeente Goedereede, te weten: Johannes Westdijk, Matthijs Grootenboer en Gerrit van Soest. De gemeente vindt het belangrijk om deze gevallenen elk jaar te herdenken. Aan deze herdenking wordt medewerking verleend door: Scouting Jan Joosten, muziekvereniging Koninklijke Fanfare Apollo, Oranjevereniging Goedereede, leerlingen van de basisscholen Eben Haëzer en Buten de Poorte en het Nederlandse Rode Kruis, afdeling Goeree e.o.

Iedereen is van harte welkom bij de herdenking. Om 10:30 uur vertrekt men vanaf het gemeentehuis, Tramlijnweg 2 te Goedereede, gezamenlijk naar de begraafplaats. Aan het einde van de ochtend wordt de bijeenkomst afgesloten in het gemeentehuis. Meer informatie over de herdenking kunt u krijgen bij de heer T. Lokker van de gemeente Goedereede. Hij is bereikbaar via (0187) 49 15 00, of per e-mail: lokker@goedereede.nl.