Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Herdenking Watersnoodramp 1 februari 1953 in Nieuwe-Tonge

Op maandagavond 1 februari 2010 organiseert de werkgroep Nieuwe-Tonge in Bloei in samenwerking met de gemeente Middelharnis een herdenkingsbijeenkomst in Nieuwe-Tonge. Alle inwoners van Nieuwe-Tonge en andere geïnteresseerden zijn welkom om hierbij aanwezig te zijn.

De herdenking begint om 19:00 uur in Ons Dorpshuis in Nieuwe-Tonge. Na een welkomstwoord van wethouder Kleingeld wordt door individuele koorleden en kinderen uit Nieuwe-Tonge het lied De Zee ten gehore gebracht. Het lied wordt begeleid door harmonievereniging Apollo, dat ook een eigen instrumentaal stuk zal spelen.

Het lied De Zee is gecomponeerd door werkgroeplid Wim Soeters en is verspreid op basisscholen en koren in Nieuwe-Tonge. Na de korte bijeenkomst in Ons Dorpshuis wordt gezamenlijk gewandeld naar het monument aan het Finlandplein. Daar wordt door wethouder Kleingeld samen met enkele kinderen een krans neergelegd. Tijdens de herdenking speelt Henk Mackloet the last post.

Iedereen wordt hierbij opgeroepen om naar Ons Dorpshuis te komen. Het zal donker zijn op dat tijdstip maar als iedereen een eigen lichtpuntje meeneemt in de vorm van een zaklantaarn of een draagbare lamp dan schijnt er stemmig licht in de duisternis.