Nu op de radio: Archipel bij nacht

Hoogste punt bouwproject Welgelegen in Ouddorp

Foto

Op 9 december 2011 werd het hoogste punt van het bouwproject Welgelegen bereikt. Het bouwproject ligt tussen het Smalle Einde, de Havenweg, de Waterweg en de Bosweg in Ouddorp. Vertegenwoordigers van de Woningbouwvereniging Beter Wonen en de gemeente Goedereede vierden gezamenlijk deze mijlpaal.

In juni 2011 startte de realisatie van de eerste fase van het bouwplan Welgelegen. Tijdens de eerste fase worden 33 koopwoningen en 9 huurappartementen gerealiseerd. Het plan voorziet in 14 starterswoningen, 9 eengezinswoningen, 6 twee-onder-een-kapwoningen en 4 vrijstaande woningen. De woningen worden naar verwachting medio 2012 opgeleverd.

In opdracht van Woningbouwvereniging Beter Wonen en de gemeente Goedereede ontwierp Zeelenberg Architectuur de woningen voor het bouwproject Welgelegen. Tussen het Smalle Einde, de Havenweg, de Waterweg en de Bosweg in Ouddorp bouwt aannemingsbedrijf J. Kroon & ZN BV uit Den Bommel de woningen.

Bij de viering van deze mijlpaal waren Frans Tollenaar, wethouder van de gemeente Goedereede en Peter Braber, voorzitter van de Woningbouwvereniging Beter Wonen, aanwezig. Tijdens deze gelegenheid ‘verraste' de wethouder Peter Braber door ook de omgevingsvergunning voor de bouw van de tweede fase van het project al uit te reiken.

Wethouder Frans Tollenaar zei blij te zijn met het succes van het project en sprak van een 'lot uit de loterij'  voor de toekomstige bewoners. "De gemeente Goedereede speelt in op de behoeften van haar inwoners door het bouwen van verschillende woningen op de juiste locatie. Vooral de starterswoningen zijn van belang om onze jongeren de mogelijkheid te bieden om in de eigen omgeving te blijven wonen. Voor velen die bij de eerste fase niet ingeloot zijn, komt begin volgend jaar een herkansing als de tweede fase in de markt gezet wordt", aldus de wethouder.

Peter Braber zegt hierover: "Er is veel vraag naar betaalbare huurwoningen in Goedereede. Met de realisatie van dit bouwproject kunnen meer inwoners een huurwoning vinden die past bij hun woonwensen en inkomen."

Meer informatie over het bouwplan is te krijgen bij de heer Ivo Motshagen van de gemeente Goedereede, telefoon 0187-491500 of per e-mail; imotshagen@goedereede.nl. Ook op de website van woningbouwvereniging www.wbvbeterwonen.nl en op deze site onder 'projecten', is informatie te vinden.

Foto: V.l.n.r. wethouder F.J. Tollenaar, voorzitter Wbv. P.A. Braber, penningmeester Wbv. G. Moerkerk en secretaris Wbv. L.C. Kieviet.