Hoogste zonnebloem van Goeree-Overflakkee 2021

Foto

Ook in 2021 heeft de Vereniging Openbaar Onderwijs (VOO) een groeiwedstrijd uitgeschreven. In de maand mei ontvingen alle 1500 leerlingen van de 12 openbare basisscholen een zakje met zonnebloemzaad. De opdracht is eenvoudig: probeer een mooie, zo hoog mogelijke plant te kweken. Dat is bij heel veel leerlingen gelukt, maar bij wie werd dit jaar de hoogste gemeten?

Het was niet eenvoudig omdat veel planten in hoogte dicht bij elkaar in de beurt kwamen. Na secuur nameten door het bestuur is vastgesteld dat er dit jaar 2 winnaars aangewezen kunnen worden.

De zonnebloem van Sam Sinke van de Westhoek uit Ouddorp en Ashwin Kampen van de Regenboog uit Ooltgenplaat hebben allebei de mooie hoogte van 4.08 meter bereikt.
Daarmee hebben ze beiden de eilandelijke wedstrijd gewonnen. Een mooie beker met inscriptie is aan hen uitgereikt.

Het bestuur van VOO organiseert de groeiwedstrijd al sinds 1972. Begonnen in de kern Oude-Tonge is het uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerende wedstrijd waar veel leerlingen aan deelnemen. Bijzonder is de samenwerking die (klein)kinderen regelmatig aangaan met hun (groot)ouders zodat meerdere generaties jaarlijks deelnemen aan de groeiwedstrijd van VOO.

DeltaFiber