Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Horecacontrole gehouden

logopolitieMiddelharnis/Goedereede - In het weekend van 13 en 14 februari 2010 zijn een tiental horecabedrijven in Middelharnis en Goedereede gecontroleerd. Door politieagenten, medewerkers van de arbeidsinspectie, de belastingdienst, de vreemdelingendienst en medewerkers van Stedin zijn een tiental horecabedrijven afgelopen zaterdag gecontroleerd.

Ongeveer 50 werknemers zijn op de grond van de Vreemdelingenwet en Wet Arbeid Vreemdelingen gecontroleerd. Allen bleken in Nederland te mogen verblijven en er te mogen werken. Twee personen werkten terwijl zij een uitkering ontvangen. Daarnaast bleek er aan 2 gasmeters te zijn gerommeld. Door Stedin wordt een vervolgonderzoek ingesteld. Bij fraude wordt aangifte gedaan.

Vergunning
Bij twee bedrijven ontbraken de exploitatievergunning en/of drankwetvergunning. Ook bleek in één zaak geen vergunning voor speelautomaten aanwezig, terwijl er wel twee stonden. Ook bleken diverse brandblussers niet gekeurd.

Vet
Bij de controle in een keuken van een horecabedrijf bleek de afzuiginstallatie vol vet te zitten. Omdat dit een brandgevaarlijke situatie opleverde moest de keuken dicht. De volgende dag, nadat de ondernemer de installatie had schoongemaakt, mocht de zaak weer open.

Ongekoeld
Bij één bedrijf stond in de keuken kip, vis en vlees ongekoeld. De Voedsel en Waren Autoriteit is in kennis gesteld.