Nu op de radio: Archipel Love Songs

Horecacontrole op het eiland

logopolitieGoeree-Overflakkee - De politie heeft in de gemeenten Middelharnis en Oostflakkee in samenwerking met partners zaterdagmiddag 12 april 2008 van 14:30 tot 22:00 uur 's avonds een integrale horecacontrole gehouden bij negen horeca-inrichtingen.

Bij de horeca-actie hebben politiemensen in samenwerking met bouw- en woningtoezicht, brandweer, sociale dienst, belastingdienst, voedsel- en warenautoriteit, douane en toezichthouders op de Drank Horeca Wet, vier horeca-inrichtingen betrapt op geblokkeerde nooduitgangen (dan wel op slot). Bij één inrichting was een vluchtweg geblokkeerd. Verder was er een tweetal inrichtingen waarbij de brandblussers nog gekeurd moeten worden. Bij verschillende inrichtingen waren de noodverlichtingen defect. Ook bleek dat bij drie inrichtingen een leeftijdsaanduiding voor alcoholverstrekking ontbrak. Daarnaast waarschuwde de Voedsel- en Warenautoriteit twee keer voor het ontbreken van een temperatuurregistratie en één keer voor onhygiënische rommel achter de apparatuur. Ook namen ze één keer monster van ijs en vet.

Verder hadden twee terrassen geen vergunning en is er één waarschuwing gegeven voor onrechtmatig gokken en één voor het ontbreken van een leidinggevende in de inrichting. De Sociale Dienst noteerde een aantal werknemers die nader onderzocht worden of deze elders een uitkering hebben. In twee gevallen gaat de Belastingdienst nader onderzoek doen. De douane vond geen bijzonderheden.