Nu op de radio: Songs & Stories

Iedereen aan de vis tijdens De Week van de Goereese Vis

Foto

Culinair en cultureel genieten van vis op Goeree-Overflakkee van 2 t/m 10 september 2016. Tijdens de derde editie geniet iedereen van vis en de visserij. Van vis op je bord tot een maritieme veiling en garnalen pellen. Iedereen heeft wel iets met de visserij. We zijn groot geworden dankzij het water. De zee. En van vis eten. Iedereen aan de vis tijdens De Week van de Goereese Vis.

In De Week van de Goereese Vis staat culinair en cultureel genieten centraal. Het culinaire programma wordt ingevuld door 23 restaurants op Goeree-Overflakkee die een Goerees driegangen vismenu aanbieden voor het vaste bedrag van € 27,50 euro per persoon. Ieder restaurant heeft een eigen vismenu samengesteld speciaal voor deze week. Kinderen kunnen deze week ook heerlijk mee naar het restaurant en smullen van een vers visje, want de meeste restaurants hebben ook een speciaal kindermenu op de kaart staan. Meer informatie over de restaurants, vismenu's of activiteiten staan op www.weekvandegoereesevis.nl.

Programma
Genieten van een Goerees vismenu in het restaurant of thuis en ontdek de moderne vissersvloot, de haven en visafslag in Stellendam. Stap in de wereld van de visserij en ontmoet de vissers. In De Week van de Goereese Vis worden diverse activiteiten aangeboden voor het hele gezin.

Zaterdag 3 september 2016
Struinen langs zee en strand ~ Brouwersdam Noordzeezijde, strand, nabij botenhelling
Wat zit er eigenlijk onder water zo vlak bij het strand? Met een sleepnet, ook wel een kor genoemd, gaan je in het ondiepe water vissen. Van 10:00 tot 12:00 uur. Geen kosten. Aanmelden is verplicht! IVN Goeree-Overflakkee, Anne Marijke Elema amelema@hetnet.nl of 06-30780960.

Dinsdag 6 september 2016
Garnalen pellen in zorgcentrum De Vliedberg ~ Ouddorp, Vliedberglaan 100
De bewoners van De Vliedberg pellen samen basisschoolleerlingen van groep 7a van CBS School met de Bijbel ‘Koningin Beatrix'. Pelt u mee? Inschrijven voor deelname bij de receptie van De Vliedberg.

Woensdag 7 september 2016
Buurtsport thema vis is gezond! ~ Goedereede, Oostdam, Jongkoenstraat 1
Spelen, sporten en knutselen met als thema 'vis' met Buurtsport Goeree-Overflakkee. Voor alle basisschoolleerlingen van Goeree-Overflakkee van groep 1 t/m 8. Kosten € 1,50 euro per kind. Start vanaf 13:15 uur tot 16:15 uur. Opgeven via mfcoostdam@gmail.com. Filmvertoning 'Op hoop van zegen' ~ Middelharnis, Het Diekhuus (Rabobankzaal) Een film gebaseerd op het toneelstuk van Herman Heijermans over de zware omstandigheden van de vissers en hun familie die slechts instrumenten waren in de handen van rijke bazen uit de bovenlaag. Start 20:00 tot 22:00 uur. Meer informatie en reserveren via: www.leerenbeleef.nl.

Donderdag 8 september 2016
Workshop vis bereiden ~ Goedereede, Oostdam, Jongkoenstraat 1
Na deze workshop verzorgd door Visspecialist Hameeteman gevestigd in Ouddorp eet je het liefst elke dag verse vis. Aanvang 20:00 uur. Kosten € 17,50 p.p. Opgeven via mfcoostdam@gmail.com.

Vrijdag 9 september 2016
Rondleiding visafslag Stellendam ~ Stellendam, visafslag, Buitenhaven
Maak op vrijdagochtend een rondleiding op de visafslag en door de Stellendamse haven. Beleef de visserij in al haar facetten! Deelname is mogelijk vanaf 12 jaar. Kosten € 10,- p.p., 0187-681789. Kaarten via VVV Goeree-Overflakkee 0187-681789.

Veiling maritiem brocante voor Stichting Goed voor Goed ~ Middelharnis, De Menheerse Werf, Spuistraat 3
Op de Menheerse Werf wordt er maritiem vintage en brocante geveild door veilingmeester Rien Jan Benschop. De opbrengst komt geheel ten goede aan Stichting Goed voor Goed en De Menheerse werf. Vanaf 16:00 uur. Meer informatie via info@menheersewerf.nl.

Lezing 'Visserij vroeger en nu' door Jaap Tanis van Visserijbedrijf GO38/GO48 ~ Goedereede, Oostdam, Jongkoenstraat 1.
Een lekker vers Goerees visje smaakt nog beter als u het verhaal achter het product kent. Vertelt door Jaap Tanis van de GO38/GO48. Start 20:00 tot 22:00 uur. Opgeven is niet nodig.

Zaterdag 10 september 2016
Knoop je eigen sleutelhanger ~ Middelharnis, Streekmuseum Goeree-Overflakkee, Raadhuisstraat 1
Onder leiding van visserijondernemer en docent visserijkunde Cornelis Melissant knoop jij je eigen sleutelhanger. Voor iedereen vanaf 10 jaar. Start 10:00 tot 11:30 uurKosten € 2,- p.p. Opgeven via info@streekmuseum.nl.

Grondstofjutten. Doe je mee? ~ Ouddorp, Strandresort Ouddorp Duin, Westerweg
De Grondstofjutters zijn het hele weekend te bezoeken tussen 10:00 en 17:00 op hun Plastic Recycling Punt bij Ouddorp Duin. 10:00 uur: aftrap Grondstofjutten op het strand, 13:30uur: workshop strandafval recycling, 16:00 uur: lezing over plastic afval in oceanen en oplossingen.