Nu op de radio: Archipel bij nacht

Iets minder acties in 2010 voor KNRM station Stellendam

logoknrmIn het afgelopen jaar 2010 waren er 80 acties voor station Stellendam. Hierbij werden 163 personen veilig aan wal gebracht. Dit waren er iets minder dan in 2009. Toen waren er 91 acties.

Er werd 9 keer uitgevaren voor surfers, waarvan 7 voor kitesurfers bij de Maasvlakte. Er waren 18 acties ten behoeve van de visserij. 52 acties vonden plaats op de Noordzee waarvoor de reddingboot Antoinette in actie kwam. Voor de Neeltje Struijs op het Haringvliet waren er 31 acties. De meeste acties waren voor zeiljachten (25), vaartuigen aan de grond (19) en 22 voor vaartuigen met motorproblemen. Op 18 augustus 2010 was er een grote zoekactie op het Haringvliet ter hoogte van Middelharnis voor een man die over boord was geraakt vanaf een zeiljacht. Er werd gezocht door zowel de bemanning van de Neeltje Struijs als die van de Antoinette, dit in samenwerking met de KLPD. Uiteindelijk werd het stoffelijk overschot enkele dagen later geborgen.

In januari 2010 werd afscheid genomen van de voorzitter van de Plaatselijke Commissie, Cees Sinke. Deze werd opgevolgd als voorzitter door Ger van de Velde, de burgemeester van de gemeente Goedereede. In november was er weer een bijeenkomst voor de donateurs die 50 jaar of meer donateur waren. Verder waren er opnamen voor het Klokhuis en Herman den Blijker.