Nu op de radio: Archipel bij nacht

In pyjama naar school

Foto

In je pyjama naar school, bij de juf in bed, eieren zoeken. Het was een rare ochtend donderdag 21 april 2011 bij OBS De Regenboog in Ooltgensplaat. Het was dan ook paasontbijt, deze laatste dag voor de vakantie. In de klassen waren de tafels gezellig neergezet en gedekt met paashazen, paastakken en andere versieringen. In het lokaal van de kleuters waren helemaal geen tafels en stoelen. Daar stond alleen een enorm hemelbed.

De kleuters kropen er allemaal in, met hun knuffel, gezellig bij de juf onder de grote deken. Terwijl de kleuters uitsliepen, begonnen de oudere groepen alvast aan hun ontbijt. De kinderen en juf van groep 3/4 kwamen ook bij de kleuters in bed. Met zijn allen zongen ze liedjes en er werd een verhaal voorgelezen. Totdat opeens met veel kabaal groep 5/6 binnenkwam om ze wakker te maken. In de docu stond voor de kleuters een lange tafel gedekt waar zij een feestelijk paasontbijt voorgeschoteld kregen.

Natuurlijk ontbrak ook het eieren zoeken niet. De kleuters zochten het hele schoolplein en omringende struiken af, groep 3 en 4 gingen naar 't Gorsje en de kinderen van groep 5 tot en met 8 gingen met de fiets naar het strandje, waar de paashazen voor hen de eieren verstopt hadden.

Om twaalf uur gingen de kinderen met handenvol chocolade eieren weer naar huis.