Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Informatieavond herinrichting Kaai Oude-Tonge

Op maandag 29 juni 2009 vindt een informatieavond plaats over de herinrichting van de Kaai in Oude-Tonge. Tijdens deze avond worden twee conceptontwerpen besproken, waarin de ideeën en suggesties van omwonenden en belanghebbenden zijn verwerkt. De gemeente Oostflakkee nodigt inwoners uit Oude-Tonge uit om aanwezig te zijn tijdens deze avond.

Op woensdag 22 april 2009 was er een informatieavond over de herinrichting van de Kaai. Tijdens deze avond hebben omwonenden en belanghebbenden hun ideeën en suggesties kunnen doorgeven voor een ontwerp van een nieuw Kaaiplein. Op basis van deze inbreng heeft stedenbouwkundige, de heer Kalsbeek van Wissing Stedenbouw en ruimtelijke vormgeving BV, vervolgens twee conceptontwerpen gemaakt voor de herinrichting van de Kaai. Deze ontwerpen wil de gemeente graag met inwoners uit Oude-Tonge bespreken op maandag 29 juni 2009 in de Grutterswei in Oude-Tonge. Aanvang 19:30 uur.
 
Programma
De avond zal worden geleid door wethouder Van der Valk, portefeuillehouder 'Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu'. Voor de pauze licht stedenbouwkundige Kalsbeek de beide ontwerpen toe. Tijdens de pauze krijgen de aanwezigen de gelegenheid de ontwerpen nader te bestuderen. Daarvoor zullen op diverse locaties in de zaal afdrukken van beide ontwerpen worden opgehangen. Op iedere locatie is iemand van de gemeentelijke projectgroep aanwezig om vragen te beantwoorden en vragen of opmerkingen te verzamelen voor bespreking in breder verband. Na de pauze worden de gestelde vragen en gemaakte opmerkingen centraal besproken.
 
Het tijdens de avond gegeven commentaar wordt voor zover mogelijk mede gebruikt voor het maken van een keuze uit beide ontwerpen en voor de optimalisering van het gekozen ontwerp.