Nu op de radio: Archipel bij nacht

Informatieavond omlegging N215 Melissant

Op 19 september 2011 organiseert de provincie Zuid-Holland voor de tweede keer een informatieavond over de plannen om de N215 ter hoogte van Melissant gedeeltelijk om te leggen. Met deze omlegging wil de provincie de verkeersveiligheid en doorstroming van dit weggedeelte verbeteren. De informatieavond vindt plaats in Verenigingsgebouw De Schakel, Beatrixlaan 31 in Dirksland van 19:00 tot 21:00 uur.

Omlegging N215
De omlegging maakt deel uit van een breder maatregelenpakket om de N215 bij Melissant en Dirksland te verbeteren. Zo komen er ook twee rotondes waar de Staakweg en de Oudelandsedijk op de N215 aansluiten. In de afgelopen periode zijn verschillende procedures doorlopen. Op de informatieavond informeren de provincie en de gemeente Dirksland geïnteresseerden over de stand van zaken.

Programma
De afgelopen maanden heeft de provincie de effecten van de omlegging op verkeer en milieu onderzocht in een zogenoemde m.e.r.-procedure. De resultaten zijn opgenomen in een milieueffectrapport (MER). Op de informatieavond worden de onderzoeksresultaten toegelicht. Daarnaast wordt aandacht besteed aan het ontwerp van de omlegging en de aanpassing van het bestemmingsplan die daarvoor nodig is. Het MER en het Voorontwerp Bestemmingsplan liggen ter inzage bij de gemeente Dirksland van 19 september tot en met 30 oktober 2011. Ook op de informatieavond liggen ze ter inzage. Op beide documenten kunnen zienswijzen worden ingediend.

Meer informatie en aanmelden
Meer informatie over de omlegging vindt u op www.zuid-holland.nl/N215. Daar kunt u zich ook aanmelden voor de informatieavond. Telefonisch aanmelden kan via 030 2393239 (organiserend bureau Podium).

Samenwerking
Het maatregelenpakket voor de verbetering van de N215 heeft de provincie samen met de gemeente Dirksland, het Intergemeentelijk Samenwerkingsverband Goeree-Overflakkee (ISGO) en het Waterschap Hollandse Delta opgesteld.