Nu op de radio: Weekendmix

Inkoop wereldwinkel door leerlingen Prins Maurits

Foto

Dinsdag 8 maart is de inkoop voor de Wereldwinkel gedeeltelijk verzorgd door de leerlingen van de CSG Prins Maurits. Deze leerlingen, die op maandag tot en met donderdag - samen met hun winkeldocent - de Wereldwinkel in Middelharnis runnen, gingen hiervoor naar het Centrum Mondiaal, het groothandelscentrum voor Wereldwinkels in Culemborg.

"We kregen allemaal geld mee en een opdracht. Ik moest samen met een andere leerling kettingen en armbanden kopen. We mochten ze zelf uitzoeken, maar moesten wel letten op de prijs. Ook moesten we er overal een paar van kopen, minstens twee", vertelt Martijn Pieren. Nathalie den Besten werd op pad gestuurd voor tassen. "Lekker shoppen hoor, als je het niet met je eigen geld hoeft te betalen! Ik heb vooral heel kleurige tassen gekocht, omdat ik die zelf mooi vind en omdat ik denk dat mensen die graag kopen. Maar ik heb ook een grijs-witte tas uitgezocht met gekleurde kralen erop."

Winkeldocent Janneke Jelier stelde voor om met de leerlingen naar het inkoopcentrum te gaan. "Ze moeten toch leren dat de artikelen die we verkopen, niet zomaar vanzelf in de winkel terechtkomen. Het is heel leerzaam voor ze om te zien hoe dat werkt, inkopen." In eerste instantie zouden de leerlingen koffie, thee en chocolade gaan inkopen. "En misschien nog wat kleine dingetjes die ze zelf leuk vinden." Corrie de Wolf, die normaal de inkoop verzorgt, stelde echter voor om hen sieraden te laten uitzoeken. "Zelf vind ik het soms lastig om in te schatten welke sieraden de klanten leuk vinden. Die jongeren hebben er toch weer een heel andere kijk op: misschien kiezen zij wel kettingen uit die erg in trek zijn.

Inez de Zwart wil wel vaker gaan inkopen: "Of het nu sieraden zijn of serviesgoed, dat maakt me niet uit. Ik vind alles leuk om te kopen". Ook Anja Kooijman vond het leuk om naar Culemborg te gaan: "Het is leuk om dingen uit te zoeken die je dan later zelf verkoopt. Maar eerst moeten we nog alles controleren en prijzen. Daarna kan het pas de winkel in". Inmiddels liggen alle nieuwe artikelen in de winkel.