Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Inloopavond omlegging N215 Melissant

Dinsdag 1 mei 2012 organiseert de provincie Zuid-Holland een inloopavond over de plannen om de N215 ter hoogte van Melissant gedeeltelijk om te leggen. Met deze omlegging wil de provincie de verkeersveiligheid en doorstroming van dit weggedeelte verbeteren.

De inloopavond vindt plaats in Verenigingsgebouw De Schakel, Beatrixlaan 31 in Dirksland. Belangstellenden kunnen tussen 19:00 en 21:00 uur binnenlopen voor informatie.

Wat is er te zien?
In 2011 zijn inwoners en geïnteresseerden geïnformeerd over het ontwerp en het aangepaste bestemmingsplan. Op basis van de inspraakreacties en het onderzoek dat is uitgevoerd, zijn de ontwerptekeningen op een aantal punten aangepast. Dinsdag 1 mei kunnen bezoekers het aangepaste ontwerp en het Ontwerp Bestemmingsplan bekijken. Het Ontwerp Bestemmingsplan ligt samen met het Milieueffectrapport (MER) van dinsdag 1 mei tot en met maandag 11 juni 2012 ter inzage op het gemeentehuis in Dirksland.

Fietstunnel bij Noorddijk
De inwoners van Dirksland hebben hun wens voor een fietstunnel bij de toekomstige rotonde N215/Noorddijk uitgesproken. De provincie heeft na onderzoek besloten de fietstunnel aan te leggen. Fietsers kunnen zo het fietspad vervolgen zonder de N215 te hoeven oversteken. Een tweede aanpassing in het ontwerp is de aansluiting van de N215 op de Julianaweg en Molendijk bij Melissant. Er is gekozen voor een ruim entreeplein, waarbij de voetgangerstunnel blijft bestaan.

Maatregelenpakket
De omlegging maakt deel uit van een maatregelenpakket om de doorstroming en de verkeersveiligheid van de N215 te verbeteren. De provincie Zuid-Holland heeft het pakket samen met de gemeente Dirksland, het Intergemeentelijk Samenwerkingsverband Goeree-Overflakkee (ISGO) en het Waterschap Hollandse Delta opgesteld. Andere maatregelen zijn onder andere de aanleg van rotondes op de kruisingen N215/Staakweg en N215/Oudelandsedijk.

Meer informatie
De meest actuele informatie is te vinden op www.zuid-holland.nl/n215. Hierop staat ook een digitaal vragenformulier. Om op de hoogte te blijven via sms kunnen belangstellenden zich aanmelden door PZH N215 AAN te sms'en naar nummer 1008. Deze sms-dienst is gratis, afgezien van de kosten die de eigen provider in rekening brengt voor één aanmeld-sms.