Nu op de radio: Archipel in de ochtend

Innovatief samenwerkingsverband Paulina.nu gelanceerd

De zorg, ingevuld door ziekenhuis, huisartsen en andere zorgaanbieders, vormt een bindende factor op Goeree-Overflakkee. Dit is echter geen vanzelfsprekendheid. Om de zorg op het eiland te waarborgen voor de toekomst is een samenwerkingsverband opgericht tussen zorgorganisaties, ondernemers en de gemeente Goeree-Overflakkee.

Paulina.nu
Paulina.nu is een eilandbreed samenwerkingsverband waarbij bewoners, ondernemers, gemeente en zorgverleners van Goeree-Overflakkee gezamenlijk de verantwoordelijkheid nemen om uitmuntende zorgvoorzieningen en gezondheidsprogramma’s verder te ontwikkelen en dichtbij aan te bieden.

Doelstelling
Paulina.nu streeft met een gezamenlijke, eilandbrede aanpak naar een gezonde en vitale regio, waarin mensen graag leven, wonen en werken. Een eiland met de allerbeste zorgfaciliteiten, die tevens betaalbaar blijven. Er is veel aandacht voor goede zorg van “thuis naar thuis”, preventie, gezondheidswinst (langer gezond leven) en de inzet van duurzame en vernieuwende initiatieven.

Paulina van Weel
Sinds 1934 heeft Goeree-Overflakkee een eigen ziekenhuis, tot stand gekomen door een initiatief van de hervormde kerken van het eiland en na een legaat van mevrouw Paulina van Weel. De visie van Paulina van Weel zetten de initiatiefnemers van Paulina.nu voort: goede zorg, dichtbij de bewoners. Van het eiland vóór het eiland.

Meer informatie
Op de website www.paulina-nu.nl kunt u filmpjes bekijken waarin de initiatiefnemers verwoorden waarom zij in Paulina.nu geloven. Hier kunt u ook het manifest downloaden.