Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Inschrijving snelcursus zomervakantie zwemmen gestart

In de zomervakantie zullen er, omdat de animo groot is, twee snelcursussen zwemmen georganiseerd worden in het zwembad van sportcomplex de Gooye. De eerste cursus loopt van zaterdag 11 juli t/m vrijdag 17 juli. De tweede cursus loopt van zaterdag 8 augustus t/m vrijdag 14 augustus 2009. Ook deze keer niet alleen voor het A-diploma maar ook weer voor het B- en C-diploma.

Elk lesdag hebben de kinderen twee uur zwemles. De lestijden zijn op de zaterdagen van 09:00 tot 11:00 uur en op maandag t/m vrijdag van 13:00 tot 15:00 uur. Tijdens de lessen worden de kinderen voorzien van limonade en fruit. Tijdens de vorige cursussen bleek dat deze 'pauze' een welkome onderbreking was. Na deze kleine pauze bleken de kinderen zonder moeite het niveau van voor de pauze weer goed op te pakken.

De leerlingen krijgen zoveel mogelijk les van dezelfde lesgever. Daar er alleen maar lesgegeven wordt aan de snelcursus is de omgeving zeer rustig zodat de kinderen zich volledig kunnen concentreren. Ouders zijn niet in het bad aanwezig. Doordat de leerlingen twee uur per dag aan het zwemmen zijn is er tijdens de les veel tijd om hen de vaardigheden onder de knie te laten krijgen. In de voorgaande cursussen (we doen dit alweer 5 jaar) is gebleken dat de kinderen met sprongen vooruit gaan. Wanneer het startniveau van de kinderen hoog is kan er misschien wel diploma gezwommen worden.

Om mee te doen met de 'A' cursus dienen de kinderen wel de minimale leeftijd is 5 ½ jaar te hebben. De kinderen dienen van tevoren getest te worden of zij geschikt zijn voor deze lessen. De kinderen dienen echt watervrij te zijn en moeten dus kunnen drijven op buik en rug zonder hulp van drijfmiddelen. Na de snelcursus stromen de kinderen door naar de particuliere zwemles en kunnen dus gelijk door gaan met de zwemles. (Kinderen hoeven dus niet ingeschreven te worden op de wachtlijst). Deze wordt dus overgeslagen. De kosten van deze cursus bedragen 170 euro en zijn inclusief inschrijfgeld en verzorging van de kinderen tijdens de les.

Ook zullen er weer cursussen zijn voor het B- en C-diploma. Tijdens deze cursus zullen de leraren trachten in een week tijd zoveel mogelijk onderdelen voor het B- of C-diploma aan te leren. Ook hier zullen maar enkele plekken beschikbaar zijn. Door de groep klein te houden kunnen ze tijdens de lessen (die ook twee uur duren) veel persoonlijke aandacht geven aan de kinderen. Op de laatste dag zal er dan ook ruimte en tijd gereserveerd voor de kinderen die aan het einde van de cursus eventueel diploma kunnen zwemmen. Wel wordt van tevoren het niveau getest van de kinderen. De kosten van deze cursus 183 euro zijn inclusief verzorging van de kinderen tijdens de les en de  kosten van het diploma. Ook is dit bedrag inclusief diploma garantie. In veel gevallen zullen de kinderen aan het einde van deze cursus diploma kunnen zwemmen (alleen B en C). De kinderen die iets langer de tijd nodig hebben mogen na de snelcursus op onze kosten verder leszwemmen tijdens de gewone les totdat het bewuste diploma wel gehaald kan worden.

Inschrijven en/of inlichten inwinnen is mogelijk aan de receptie van Sportcomplex de Gooye. Ook kan dit telefonisch via 0187-601664. Of stuur een e-mail naar info@degooye.nl. Bij de inschrijving wordt er wel zo snel mogelijk een afspraak gemaakt om de kinderen te testen.