Nu op de radio: Archipel Love Songs

Inschrijving voor 19e Omloop van start

Foto

logo_omloopHet duurt nog even voordat de Omloop van Goeree-Overflakkee weer plaatsvindt, maar inschrijven voor dit aansprekende wandelevenement is nu al mogelijk. De Omloop is in 2008 op 22 en 23 augustus.

Het gaat om de negentiende editie van de prestatiewandeltocht, die ooit begon als een grap met niet meer dan tien deelnemers. Daarna groeide de Omloop uit tot een grootschalig spektakel met circa 800 wandelaars en een kleine 10.000 mensen die de verrichtingen van de wandelaars gadeslaan, hen ondersteunen en aanmoedigen. De jaarlijkse tocht is 110 kilometer lang en voert de deelnemers over de buitendijken en het strand van Goeree-Overflakkee plus unieke natuurgebieden, die de rest van het jaar voor het publiek gesloten zijn. Start en finish zijn traditioneel in Ooltgensplaat. Het is de bedoeling dat de wandeltocht niet langer duurt dan 24 uur.

Wandelaars kunnen zich inschrijven via de website www.omloop.com. De inschrijfkosten bedragen 32 euro. Na 1 augustus 2008 zijn de kosten 40 euro. Deelnemen is ook mogelijk in estafettevorm. Bijvoorbeeld scholen, bedrijven en verenigingen kunnen met een estafetteploeg inschrijven. Daarnaast organiseert de Stichting Omloop Goeree-Overflakkee ook weer een Kinderomloop. Deze Omloop, voor kinderen van de basisscholen, is aanmerkelijk korter dan de grote tocht namelijk vanaf Galatheese Haven of Oude-Tonge tot hetzelfde eindpunt in Ooltgensplaat.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Arna de Wit, 06-30600575 of omloop@flakkee.net.