Nu op de radio: Archipel in de ochtend

Integrale bedrijfscontrole milieuvoorschriften

logopolitiePersoneel van verschillende diensten en instanties hebben op dinsdag 15 mei 2012 een integrale bedrijfscontrole gehouden op het bedrijfsterrein in Oude-Tonge. Het te controleren bedrijf had als activiteiten Autohandel en inkoop en verkoop van afvalstoffen, zoals oud ijzer.

Het bedrijf had geen melding gedaan van de activiteiten bij het bevoegd gezag, zoals voorgeschreven in de Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht (WABO). Mogelijk is het bedrijf daar gevestigd in strijd met het bestemmingsplan. In samenwerking met het ISGO, gemeente Oostflakkee, Brandweer, Douane en Belastingdienst en Politie is een algehele controle uitgevoerd. Gebleken is dat een aantal activiteiten niet volgens de regels worden uitgevoerd, waaronder het beheer van afvalstoffen en opslag van gevaarlijke stoffen.

De Belastingdienst heeft naar aanleiding van een openstaande vordering zeven personenauto's, een vrachtauto, een caravan, een heftruck en diverse kleine goederen in beslaggenomen. Ook stond er nog een politieboete open voor betrokkene, die betaald is. De Douane zal naar aanleiding van hun onderzoek, een naheffing accijnzen opleggen.

Er wordt proces-verbaal opgemaakt ten aanzien van de geconstateerde overtredingen en bestuurlijk zullen er tegen het bedrijf maatregelen genomen worden. Ook zijn er nog verschillende zaken in onderzoek.