Nu op de radio: Archipel in de ochtend

Integrale vervoerscontrole N57

Foto

In het kader van de verkeersveiligheid is donderdag 11 maart 2010 een integrale vervoerscontrole gehouden op de N57 Brouwersdam.  De controle richtte zich op zowel de inzittenden van een voertuig, het voertuig zelf en de lading. De controles zijn in het belang van de verkeersveiligheid en een eerlijke concurrentie.

Deze beroepsgoederenvervoerscontrole is een onderdeel van een landelijk programma om samen te werken bij transportcontroles. Hierbij werkte politie Rotterdam-Rijnmond samen met de korpsen Zuid-Holland-Zuid en Zeeland, de KLPD, de Douane, de Belastingdienst, de Rijksdienst voor het Wegverkeer, de Provincie Zuid-Holland, het Intergemeentelijke Samenwerkingsverband Goeree-Overflakkee (ISGO), het ministerie van VROM, de Inspectie Verkeer en Waterstaat, de Algemene Inspectie Dienst en Rijkswaterstaat.

In totaal werden 47 transporten gecontroleerd. Tevens werden 776 kentekens gescand, waarvan 21 een hit gaven.

Tijdens de controle werden 5 overtredingen geconstateerd voor onder andere overbelading, het overschrijden van een doorgetrokken streep, ongeldig rijbewijs en een signalering. De Belastingdienst heeft beslag gelegd op een voertuig, omdat er nog een schuld openstond van 13.000 euro. De eigenaar van een ander voertuig heeft terplaatste 5.547 euro betaald, ter voorkoming van beslag op het voertuig door de belastingdienst. Er wordt nog een onderzoek ingesteld voor het transport van oude afmeerpalen.