Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Integreren samen met VluchtelingenWerk

Een nieuw bestaan opbouwen in een vreemd land valt niet mee. Zeker niet als je vluchteling bent en al en moeizame weg achter de rug hebt. Taal en cultuur vormen de hoogste drempel in het voor hen zo anders georganiseerde Nederland.

Als een vluchteling vanuit het opvangcentrum in zijn nieuwe woonplaats gaat wonen, begeleiden medewerkers van VluchtelingenWerk vanuit het lokale Steunpunt Integratie, hem of haar naar instanties als het gemeentehuis, het arbeidsbureau en de bank enz. Ze beantwoorden vragen over dagelijkse zaken als inkomen, verzekeringen, telefoonaansluitingen en het openbaar vervoer. Verder worden vanuit het Steunpunt ook regelmatig activiteiten zoals conversatielessen, huiswerkondersteuning, kooklessen en het 'Intercultureel Theehuis' georganiseerd. Soms in nauwe samenwerking met andere instellingen.

Vanuit het Steunpunt Integratie Zuid-Hollandse Eilanden, afdeling Goeree-Overflakkee, zijn vrijwilligers actief met het begeleiden van vluchtelingen op hun weg naar integratie in de Nederlandse samenleving.
Het steunpunt is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die het team willen komen versterken.

Zij vragen
- betrokkenheid bij de doelgroep
- flexibiliteit
- 2 dagdelen per week beschikbaar zijn.

Zij bieden
- werkbegeleiding
- de mogelijkheid tot het volgen van cursussen
- onkostenvergoeding
- WA-verzekering

Misschien is werken bij VluchtelingenWerk wel iets voor jou
Je kunt concreet iets betekenen voor deze mensen en hen helpen bij het integreren en wegwijs maken in de Nederlandse samenleving, want integreren doe je samen.

Voor aanmelden of meer informatie kunt u contact opnemen met Steunpunt Integratie Zuid-Hollandse Eilanden, afdeling Goeree-Overflakkee, telefoonnummer 0187-487249 (woensdag van 08:30 tot 13:00 uur) of Steunpunt Integratie Zuid-Hollandse Eilanden, Sportlaan 1, 3232 EV in Hellevoetsluis, telefoonnummer 0181-323596.