Intocht Sinterklaas Middelharnis 2015

Zaterdag 14 november 2015 om 14:00 uur zal Sinterklaas weer voet aan wal zetten in de haven van Middelharnis. Vergezeld van zijn pieten zal hij na een korte tocht met een cabrio zich begeven naar het Diekhuusplein waar hij feestelijk welkom zal worden geheten door burgemeester Grootenboer en een kinderkoor. Vervolgens trekt de stoet naar Het Pietenhuis, dat die dag officieel wordt geopend. Belangstellenden kunnen hier een kijkje nemen en met de Sint op de foto.

De intocht wordt georganiseerd door Ondernemersvereniging Middelharnis. Er is niet lang nagedacht over de kleur van de pieten. Degenen die Middelharnis wilden weren omdat de pieten anders zouden zijn dan gebruikelijk, kunnen met een gerust hart ademhalen; de pieten zijn zwart. Hierover is geen enkele discussie geweest en de commissie peinst er niet over dit in de komende jaren te wijzigen.

De goedheiligman zal ook de komende zaterdagen te vinden zijn op d’n Diek en verschillende ondernemers bezoeken. Het Pietenhuis, dat een samenwerkingsverband is tussen de ondernemersvereniging en Ladies’ Circle Goeree-Overflakkee, zal haar deuren tevens openen op woensdag 18 en 25 november 2015 om 14:00 uur, maar ook op zaterdagmiddag 21 november 2015 vanaf 14:00 uur kunnen kinderen er terecht voor diverse activiteiten zoals knutselen en een pietenparcours. Deelname bedraagt € 2,- per kind en de opbrengst hiervan gaat naar een goed doel. Verder kunnen kinderen meedoen met een kleurwedstrijd en een speurtocht langs diverse winkels, waar leuke prijzen mee te winnen zijn. Op vrijdag 27 november 2015 zal er bij goed weer een lampionnenoptocht worden gehouden.

In tegenstelling tot vorig jaar zal Sinterklaas niet met een uittocht worden uitgezwaaid. De reden hiervoor is dat 6 december 2015 op zondag valt. Er is gekozen voor een afscheid op 5 december 2015, waarna de Sint uitgerust aan Pakjesavond kan beginnen.

Door Hilbert van Bennekom